Úterý, 19. března 2024

Konference Energie pro budoucnost: efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu

Koná se jako součást doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně

Konference Energie pro budoucnost: efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu

Při jarních Stavebních veletrzích 2010 v Brně se konala první konference Energie pro budoucnost se zaměřením na využití obnovitelných zdrojů energie a rozvoj distribučních sítí. Na podzim, jako součást doprovodného programu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně (www.bvv.cz/msv), na ni naváže druhá konference se stejným názvem, ale s jiným podtitulem: efektivní distribuce a spotřeba elektřiny v průmyslu.

Konference se bude konat 14. září 2010 od 9 do 13 h v sále B Kongresového centra na Výstavišti Brno (vedle hlavního vchodu do areálu výstaviště). Přípravný výbor pod odbornou garancí prof. Ing. Jiřího Tůmy, DrSc., z FEL ČVUT v Praze, a Ing. Jiřího Holoubka, výkonného ředitele společnosti ELCOM, a. s., stanovil tato hlavní témata:

  • provoz lokálních distribučních sítí (LDS) v rozsáhlých průmyslových areálech (legislativní podmínky, technické řešení, ekonomický rozbor, možnost využití obnovitelných zdrojů, provoz a údržba),
  • konfigurace LDS a její vliv na spolehlivost a provozní náklady,
  • nové pohledy na kompenzaci účiníku a eliminaci energetického rušení,
  • úspory elektřiny u dominantních technologických zařízení v průmyslu,
  • osvětlení v průmyslových budovách a areálech (návrh, provoz, údržba a energetická efektivnost).


Konferenci pořádají Veletrhy Brno, a. s., a Českomoravská elektrotechnická asociace. Realizátorem je vydavatelství FCC Public, s. r. o. Hlavním partnerem konference je společnost ABB, s. r. o. Další partneři jsou SMA Czech Republic, s. r. o., Schneider Electric CZ, s. r. o., a WAGO Elektro, spol. s r. o.

Na webových stránkách www.fccpublic.cz je k dispozici podrobný program konference a registrační formulář. Připomínáme, že registrovaní účastníci mají také volný vstup na MSV.

Organizátoři zamýšlejí v pořádání podobných setkání v Brně pokračovat; na jaře při Stavebních veletrzích se bude konference věnovat obnovitelným zdrojům energie, rozvoji elektrické distribuční sítě a efektivnímu využívání energie v domácnostech, účelových budovách a komplexech budov, na podzim při MSV potom bude konference zaměřena více na klasickou energetiku, průmyslové lokální distribuční sítě a efektivitu využití energie v průmyslu.

petr.bartosik@fccgroup.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů