Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Krajský předseda TOP 09 na Ústecku Tomáš Tesař se stane náměstkem ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). "Od 1. září bude náměstkem pro ochranu přírody," potvrdila informaci serveru Aktuálně.cz Jarmila Krebsová z tiskového oddělení ministerstva životního prostředí. Tesař vystudoval strojní vysokou školu v Liberci a nikdy se profesně životním prostředím nezabýval stejně jako ministr Drobil, který vystudoval práva. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pokládá Tesařovu volbu za správnou. "Pochází z Ústecka, kde jsou problémy se životním prostředím. Ví, o čem mluví," sdělil Aktuálně.cz Schwarzenberg.

O víkendu "zaútočili" ekologičtí aktivisté na dvě farmy na severu Řecka a pustili na svobodu přes 50 tisíc norků chovaných na kožešiny. Pěstitelům vznikla škoda přes milion eur.

1. září 2010 bude v Podkrušnohorském zooparku Chomutov zahájena výstava s názvem Fotografie přírody. Autorem působivých fotografií je Josef Stiburek, který se zaměřuje zejména na fotografování zvířat ve volné přírodě. Výstava potrvá do konce měsíce září a návštěvníci ji budou moci shlédnout denně od 9:00 do 15:30 hodin.

Ministerstvo zdravotnictví nechalo spálit desetitisíce nevyužitých vakcín proti prasečí chřipce v hodnotě 32 milionů korun. Uvedla to televize Nova. Česká lékařská komora to označila za plýtvání, podle ní by za to měl být někdo potrestán. Ve spalovně královéhradecké nemocnice shořelo 130 kilogramů vakcíny. Podle mluvčího ministerstva Vlastimila Sršně bylo zlikvidováno 145 tisíc vakcín, u nichž to bylo nutné kvůli době spotřeby.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů