Pátek, 29. března 2024

POLLUTEC 2010

SVĚTOVÝ LÍDR NA TRHU S PRODUKTY V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
30. listopadu - 3. prosince LYON EUREXPO

POLLUTEC 2010

24. ročníku výstavy Pollutec se od 30. listopadu do 3. prosince 2010 v srdci průmyslového regionu Rhône-Alpes zúčastní 2400 vystavovatelů a více jak 75 000 návštěvníků z celého světa.

BUDE OBSAHOVAT NABÍDKU ZAŘÍZENÍ, TECHNOLOGIÍ A SLUŽEB PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
S NEJŠIRŠÍM ZÁBĚREM, MEZINÁRODNÍM ZASTOUPENÍM A TECHNOLOGICKOU VYSPĚLOSTÍ, JAKOU DNES LZE NAJÍT NA TRHU,
A PROTO JE POLLUTEC BEZPOCHYBY V CELOSVĚTOVÉM MĚŘÍTKU LÍDREM V TOMTO OBORU.
V době, kdy je úsilí o výkonnost klíčovou otázkou ve všech oborech činnosti, nabízí Pollutec představitelům průmyslu, místním samosprávám, profesionálům ve stavebnictví, zemědělcům, obchodníkům, pracovníkům v oboru distribuce a v poslední době také nákupčím v terciárním sektoru možnost seznámit se s veškerým zařízením, technologiemi a službami, které jsou dnes k dispozici na celé řadě trhů: zpracování odpadů, vodní hospodářství a čištění vod, vzduchu, výrobních lokalit a půd, ale také recyklace a zhodnocování, energie, řízení rizik a trvale udržitelné nákupy.
Pollutec se stal hojně navštěvovanou událostí v oboru, který zažívá rychlý růst a může se opřít o stále výraznější dynamiku v době, kdy je hledání ekologických řešení předmětem pozornosti ve všech oblastech: ekonomika, sociální věci a politika.
VODA, VZDUCH, ENERGIE, ODPADY
HLAVNÍ SMĚRY ROKU 2010 PRO ZCELA MIMOŘÁDNOU NABÍDKU
700 vystavovatelů a 40 000m^2 výstavní plochy věnované PRŮMYSLOVÝM POSTUPŮM A ČIŠTĚNÍ VOD: Pollutec dává stavebním firmám, průmyslníkům z potravinářského oboru, energetiky, chemie, farmaceutického průmyslu, elektroniky, strojírenství, metalurgie a místním samosprávám možnost seznámit se s co nejúplnější a nejmodernější nabídkou zařízení, technologií a služeb, které jsou v současné době na celosvětové úrovni.
Povšimněte si tří důležitých bodů zaměřených na nové slibné technické postupy:stavební díla bez výkopových prací (usměrněné vrtání, kanalizace, renovace sítí...), energetická účinnost čerpadel (čerpadla, stavidla a kohoutky, variátory rychlosti a údržba) a konečně dešťová voda a autonomní čištění (systémy získávání dešťové vody, skladovací nádrže, okapy, jímky na sběr veškerých vod...).
Technická zařízení a služby pro sběr a zpracování ODPADŮ, ČIŠTĚNÍ, RECYKLACI A ZHODNOCENÍ jsou nadále silně zastoupeny díky 600 vystavovatelům, kteří budou mít k dispozici plochu 50 000 m^2. Technickým zařízením poskytne Pollutec 2010 ještě výsadnější místo než kdy jindy díky potvrzené účasti výrobců sběrných, čisticích a fekálních vozidel. V Lyonu také poprvé uvítají představitele zastupující veškerá odvětví dřevozpracujícího průmyslu, což je zásadní téma z hlediska rozvoje a zhodnocení odpadů pro energetické účely.
ENERGETICKÁ NABÍDKA, která je klíčová pro investory ve stavební oblasti (průmyslníci, místní samosprávy nebo developeři) a dodavatele (projekční kanceláře, architekti, ovlivňovatelé..), je velmi rozsáhlá a bude se na ní podílet 150 vystavovatelů a více jak 500 řešení v oblasti energetické účinnosti budov, energetického mixu a udržitelné mobility.
Pollutec každoročně předkládá nabídku věnovanou specificky zařízením a technologiím pro analýzu, zpracování, čištění, ventilaci a filtrování VZDUCHU. Ročník 2010 zejména zdůrazňuje kvalitu vzduchu uvnitř budov a zahajuje diskusi s partnery na téma rovnice: "Zdraví/Vzduch/Energie", která vyvolává řadu otázek v době, kdy se usiluje o energetickou účinnost za každou cenu.
Mezi navrhovanými novinkami v tomto ročníku bude TEMATICKÝ OKRUH << INOVACE, VÝZKUM A FINANCOVÁNÍ >>, který umožní shromáždit institucionální činitele, laboratoře, póly konkurenceschopnosti, start-up společnosti a finanční organizace kolem společného cíle : zhodnotit a povzbudit výzkum a přínosné francouzské a mezinárodní technické postupy, zdroj inovace a pokroku pro životní prostředí.
MEZINÁRODNÍ PŘÍLEŽITOSTI VÝLUČNĚ ZASTOUPENÉ NA VELETRHU POLLUTEC
CELOSVĚTOVÁ NABÍDKA, MEZINÁRODNÍ ÚČAST
Nabídnout mezinárodní účast nesrovnatelně rozmanitého obsahu díky 30% mezinárodních vystavovatelů ze 42 zemí a reagovat na očekávání návštěvníků z celého světa, to jsou hlavní výhody, které poskytuje Pollutec.
Mezinárodní nabídka salónu se stále rozvíjí, svou účast už potvrdily významné země zaměřené na čisté technologie "cleantech", a to zejména Německo, ale i nové regiony, jako je Švédsko a USA, Japonsko; poprvé bude v Lyonu zastoupena také Indie, Korea, Dánsko, Hong Kong a Čína...
"Ekotechnologická" budoucnost USA
Toto "technologické okénko", které se bude konat ve spolupráci s americkým velvyslanectvím, má za cíl ukázat špičkové techniky v oblasti životního prostředí, na jejichž vývoji se v současné době pracuje v USA v tak prioritních oblastech, jako jsou energetika a zpracování vody. Při této příležitosti se v americkém pavilónu soustředí asi desítka středisek excelence a nejdůležitější clustery, které budou zastupovat zástupci průmyslových podniků, kteří se zúčastní obchodních schůzek připravených partnery veletrhu.
Čestný host: Chile
Po Brazílii (2006) a Mexiku (2008) bude tentokrát čestným hostem Chile, neboť Latinská Amerika je region, v němž má Evropa v celosvětovém měřítku skutečně zajímavé obchodní příležitosti v oblasti životního prostředí, což se také odráží na této prioritě veletrhu.
Z tohoto důvodu a ve snaze realizovat projekty meziobecního rozsahu bude mít několik delegací z prostředí chilské místní samosprávy příležitost setkat se s francouzskými místními zastupiteli, zatímco představitelé chilského těžkého průmyslu se budou chtít seznámit s technologiemi, které v oblasti životního prostředí používají evropští aktéři.
B2fair
Mezinárodní setkání B2fair Pollutec 2010, úplná novinka na veletrhu Pollutec, má především za cíl napomáhat spolupráci v oblasti velkých tematických okruhů, jako je voda, odpady nebo energie.
4. ROČNÍK BUY&CARE, VELETRHU UDRŽITELNÉHO ZÁSOBOVÁNÍ
Buy&Care bude zastupovat 130 vystavovatelů souběžně s veletrhem Pollutec a více jak 8000 nákupčím z veřejného nebo soukromého sektoru předloží nabídku výrobků a služeb, které mají skutečný ekologický a/nebo sociální význam, vyhovují požadavkům na úřední ekologickou známku nebo jsou uznávány z hlediska ekologické koncepce. Veletrh, který se těší podpoře mnoha partnerů, prožívá velký rozmach.
A NA PROGRAMU JSOU STÁLE... KONFERENCE, CENY A ODMĚNY
Jako každoročně uspořádají partneři a vystavovatelé na 300 přednášek, které obohatí tuto platformu pro výměnu zkušeností a zdůrazní hlavní tematické okruhy veletrhu, aby se tak uspokojila rostoucí poptávka po informacích, odborných a předepsaných školeních.
Ceny a odměny za rok 2010 (cena "Entreprises et environnement", tj. Podniky a životní prostředí), evropská cena za inovace v oblasti životního prostředí (EEP Awards), cena za "inovační technické postupy pro životní prostředí a mosty mezi výzkumem a průmyslem" vyhodnotí nejlepší inovace uznané odborníky v daném oboru.
VÍCE INFORMACÍ...
Evropská cena za inovace v oblasti životního prostředí (EEP Awards 2010)
Organizátor: European Environmental Press (EEP)
Kontakt: sec@eep.org
Cena Podniky a životní prostředí (Entreprises et Environnement 2010, PEE)
Organizátor: Ministerstvo pro životní prostředí, energetiku, udržitelný rozvoj a mořské zdroje/ADEME
Kontakt: Thomas MAHIAS - sdružení Orée
Tel.: +33 (0)1 48 24 04 00
Email: prix-ee@oree.org
Cena za inovační technické postupy pro životní prostředí a mosty mezi výzkumem a průmyslem 2010
Organizátor: ADEME
Kontakt: Alain DELAMETTE
Tel.: +33 (0)6 80 18 33 34
Email: alain_delamette@hotmail.com nebo recherche-industrie@hotmail.fr
Odměna za ekologickou koncepci stánků
Organizátor: ADEME / Pollutec
Kontakt: Bruno CHRETIEN
Tel.: +33 (0)2 41 91 40 63
Email: bruno.chretien@ademe.fr
Kontakt v ČR :
ACTIVE COMMUNICATION Praha, tel. 222 518 587, info@francouzskeveletrhy.cz, www.francouzskeveletrhy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů