Středa, 17. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Více než 120 tisíc metrů čtverečních, 1400 vystavovatelů a nejméně tři rozměry. I tak se dá charakterizovat monstrózní veletrh spotřební elektrotechniky a domácího vybavení, který zítra skončí v Berlíně. Návštěvníci nejvíce pozornosti věnovali televizorům, před kterými nebylo úniku.
Každý výrobce elektrotechniky, který nabízí televizory, představil alespoň jeden model s podporou stereoskopického 3D zobrazení videa, televizor s připojením k internetovým službám a všichni se chlubili snížením spotřeby elektrické energie a celkové zátěže na životní prostředí.

Desítky studentů budou mít během září netradiční úkol - vyhnat dvě srny a dva srnce z unikátního lesního hřbitova. Radnice chce takto vyřešit problém, který nastal, protože zvěř pietní místo ničí a ožírá výzdobu na hrobech a v okolí. Místostarostka Hana Rambousová dnes uvedla, že k tomuto kroku se rozhodla expertní skupina, která byla sestavena z myslivců, lesníků a zástupců města. Tento krok přijde radnici zhruba na 10 tisíc korun. Na řešení se budou podílet desítky studentů z místních škol, kteří se pokusí čtyři kusy vysoké zvěře z prostoru lesního hřbitova vyhnat.

Není česnek jako česnek. Toho českého je na trhu jako šafránu, a přitom se s ním nemůže žádná čínská nebo španělská odrůda rovnat. Na zámku v Rosicích nedaleko Brna si nakupte tohoto životabudiče do zásoby. Celý den se budou ochutnávat česnekové speciality a vyhrávat bude hudba. Svěžímu dechu zdar.

Výrok týdne:

>>Považuji to za natolik zásadní a kritický bod, že chci nad ním mít osobní dohled.<<
Vít Bárta,
ministr dopravy, o tom, že svým placeným poradcem učinil Miroslava Patrika, jednoho z nejradikálnějších ekologických aktivistů v Česku.
LN, 3. 9. 2010
Kdyby i zdravotničtí ministři z půli 90. let udělali placeného poradce z tehdejšího odborářského bosse Davida Ratha, mohla být reforma bílého resortu dávno za námi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů