Pátek, 19. dubna 2024

Nový projekt - Vsezaodvoz.cz

Cílem projektu je vytvořit centralizovaný bezplatný trh věcí za odvoz...

Nový projekt - Vsezaodvoz.cz

Server Všezaodvoz.cz je kompletně bezplatný inzertní server založený v červenci 2010, který se výhradně specializuje na inzerci jakýchkoliv věcí či materiálů k mání ZA ODVOZ, tedy zdarma v celé České i Slovenské republice. Uživatelé tak mohou bezplatně nabízet či poptávat již nepotřebné věci, které však nechtějí či nezvládnou vyhodit a tak mají možnost z pohodlí vlastního domova přispět ke snížení množství odpadu. Jedná se tedy o efektivní formu recyklace, která zároveň vytváří povědomí o lidech ve vašem okolí, kteří ještě využijí věci, které vy už třeba ne. Inzerovat lze vše od věcí rozměrných jako nábytek po ty drobné jako jsou knihy, nádobí, oblečení či cokoliv jiného.

Cílem projektu je tedy vytvořit centralizovaný bezplatný trh věcí za odvoz. V současné době nabízí snad veškeré inzertní servery rubriku typu zdarma či do 100Kč a v těchto rubrikách mají několik inzerátů. Centrální místo pro tuto inzerci však chybí a proto je zde projekt Všezaodvoz.cz, který má za cíl veškerou tuto inzerci soustředit na jedno, snadno přístupné, bezplatné místo. Uživatel z celé ČR a SR tak má o to větší výběr věcí, které může získat pouze za odvoz a na druhou stranu zájemců, kterým své věci může za odvoz darovat. S rozvojem takového centrálního místa poroste i smysl a efektivita tohoto druhu recyklace a běžný občan České a Slovenské republiky tak zjistí, které věci ještě mají hodnotu a proto do odpadu nepatří a je vhodné je předat dál. Server je určený pro každého, ale zejména dobře poslouží studentům, začínajícím rodinám, kutilům a hlavně všem, kterým jejich dopad na naše životní prostředí není lhostejný.

Veškeré podrobnosti o Všezaodvoz.cz se můžete dočíst zde. Registrace i používání serveru je úplně bezplatné a samotná inzerce zabere sotva 2 minuty. Čas a energie strávené cestou ke kontejneru či likvidací odpadu je nesrovnatelně vyšší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů