Sobota, 20. dubna 2024

EKOFILM 2010

EKOFILM 2010

Zveme vás na 36. ročník Mezinárodního festivalu o životním prostředí a přírodním a kulturním dědictví - EKOFILM 2010, který se bude konat ve dnech 4. až 10. října v Českých Budějovicích, v Českém Krumlově a v Třeboni. Zároveň se v dalších vybraných jihočeských městech můžete setkat s Kinobusem Ekofilmu.

Počet přihlášených filmů opět v letošním roce převýšil počet přihlášených filmů z minulého roku - letos bylo přihlášeno 226 filmů ze 40 zemí světa. Z toho 63 filmů reprezentuje Českou republiku. Z letošní filmové nabídky doporučují pořadatelé shlédnout mimo jiné české filmy Netopýři ve tmě a Pahrbek český, německý film Farmář, který slyší trávu růst, švýcarský film Strážci semen a krátký slovenský filmeček Arsy-Versy.

V souvislosti s tím, že letošní rok byl vyhlášen rokem biodiverzity, je biodiverzita i hlavním tématem Ekofilmu. Můžete se tedy setkat nejen s filmy na toto téma, ale také např. s odbornými přednáškami a besedami.

I v letošním roce je filmová přehlídka doplněna o bohatou nabídku doprovodných akcí - jedná se např. o cyklojízdu " S Ekofilmem kolem Světa" (Třeboň, 4.10.), výstavu "Svět PET" fotografa Rudolfa Šmída (kino Kotva, České Budějovice), koncert skupiny The Tap Tap (Třeboň, 4.10.), nebo setkání po 30 letech s tvůrci filmu Křehké vztahy (Český Krumlov, 9.10.).

Letošní ročník je financován Státním fondem životního prostředí ČR.

Bližší informace o Ekofilmu 2010 naleznete na webových stránkách.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů