Pátek, 19. dubna 2024

Savoy Hotel v Londýně sází na ekologii

Londýnský hotel Fairmont Savoy London má snahu stát se jedním z nejekologičtějších hotelů na světě. Kromě moderních úsporných technologií nabízí hostům i alternativní dopravu, bio kuchyni a další "ekozážitky".

Savoy Hotel v Londýně sází na ekologii

Nákladná rEKOnstrukce

Hotel v průběhu čerstvě dokončené renovace investoval téměř 3 miliony EUR do nejnovějších technologií na efektivní řízení energie, vody a odpadů.

Jednou z nejdůležitějších inovací v oblasti ochrany životního prostředí je vlastní elektrárna kombinovaná s výrobnou tepla, která snižuje závislost hotelu na národní energetické síti na 50 procent. Navíc bude veškeré teplo z hotelové kuchyně využito pro vytápění vody, použitý olej bude reHotel_savoy1.jpgcyklován na biodiesel. Také téměř 90 procent veškerého odpadu v hotelu bude znovu využito.

Historii hotelu Fairmont Savoy London a jeho celkové rekonstrukce můžete sledovat na speciální web stránce. Detailní popis "zelených" aktivit hotelu najdete zde.

Nabídka ekozážitků

Hosté, kterým ochrana životního prostředí leží na srdci, se mohou těšit na tak zvaný "Elements Stay Packages", neboli balíček zážitků.

Do nabídky patří transfer z letiště do hotelu v luxusní limuzíně na hybridní pohon, tříhodinová prohlídka eko zajímavostí Londýna, bezplatné zapůjčení jízdního kola značky BMW včetně helmy a bio večeře v restauraci.

Zamilujte si ekologii

Hotelový "Green Butler" Nicolas Ollivier informuje hotelové hosty o nabídce vlastní biorestaurace a biobarů, o moderní, ale ekologické architektuře hotelu, adresách obchodů pro "udržitelné" nakupování a ekologicky šetrném provozu hotelu.

Pokud si chcete udělat piknik v některém londýnském parku, hotel vám připraví vlastní košík plný bio pochoutek. Hosté, kteří do hotelu přijedou ve vlastním hybridním automobilu, parkují zdarma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů