Čtvrtek, 25. dubna 2024

BMW investuje 400 milionů eur do výroby elektromobilů v Lipsku

BMW investuje 400 milionů eur do výroby elektromobilů v Lipsku

Německá automobilka BMW investuje přibližně 400 milionů eur (zhruba deset miliard Kč) do rozšíření své továrny ve východoněmeckém Lipsku, aby v ní od roku 2013 mohla vyrábět elektromobily Megacity Vehicle. Oznámila to dnes firma. Rozšíření továrny vytvoří kolem 800 nových pracovních míst.

Při výrobě karoserií vozů Megacity Vehicle budou místo oceli využívána uhlíková vlákna, což sníží hmotnost a zvýší výdrž baterií. "Toto vozidlo přináší revoluci v automobilovém designu a výrobě," uvedl generální ředitel společnosti Norbert Reithofer. BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě.

Slavnostního zahájení rozšiřování továrny se dnes zúčastnila i německá kancléřka Angela Merkelová. Ta začátkem května společně s vedoucími představiteli německých automobilek a energetických podniků spustila plán, díky kterému by měl do roku 2020 po německých silnicích jezdit milion elektromobilů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů