Čtvrtek, 28. března 2024

Zlaté ceny ze světové soutěže LivCom pro město Chrudim

Město Chrudim se letos po čtvrté zúčastnilo světové soutěže LivCom, jejíž finále se konalo tentokrát v Chicagu v USA.

Zlaté ceny ze světové soutěže LivCom pro město Chrudim

Jde o prestižní mezinárodní soutěž měst, která se zaměřuje na hodnocení kvality života obyvatel a prosazování principů udržitelného rozvoje, tedy rozvoje, který respektuje všechny tři pilíře - ekonomický, sociální a životního prostředí.

Letošní ročník byl pro naše město úspěšný. Do finálového boje jsme postoupili se dvěma projekty. První z nich "Zdravé město Chrudim - město, kde stojí za to žít!" byl zaměřen na celkový rozvoj města a druhý "Revitalizace náhonu - Modrá osa města Chrudim" na utváření krajiny ve městě. První z projektů byl odbornou komisí oceněn Zlatou cenou a prvním místem, druhý získal Bronzovou cenu.
Významným je pro naše město i ocenění, které jsme získali za naplňování kritéria zdravého životního stylu. Zde jsme byli ohodnoceni nejvyšším stupněm. Získali jsme Zlatou cenu. Toto ocenění bylo uděleno na základě prezentací všech finálových měst ve všech velikostních kategoriích (celkem z 34 měst).

Místostarosta Petr Řezníček k úspěchům v soutěži říká: "V současné době řada měst vyspělých zemí světa řeší otázky jak dosáhnout zdravějšího a udržitelného životního prostředí pro nás i děti našich dětí. Také město Chrudim se před lety zapojilo do řešení světového projektu OSN Zdravé město a místní agenda 21 , který směřuje k naplnění těchto cílů.
Účast města v mezinárodní soutěži LivCom znamená pro Chrudim možnost ověřit si a poznat nejlepší mezinárodní postupy pro řízení místních samospráv. Také výměna zkušeností a nových poznatků urychluje některé procesy při řešení problematiky lepších životních podmínek ve městě. V neposlední řadě dosažené úspěchy v soutěži LivCom přispívají k mezinárodní prestiži, zviditelnění města, k posílení patřičné hrdosti na něj a stále se zvětšujícímu se zájmu veřejnosti při řešení nejrůznějších městských záležitostí."

Více informací o této soutěži najdete na www.livcomawards.com.


Kontakt :
Šárka Trunečková, Koordinátor Projektu Zdravé město a místní Agenda 21, Městský úřad Chrudim, Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim, 737 770 811

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů