Čtvrtek, 25. dubna 2024

Projekt Mrkvička - novinka pro učitelky mateřských škol

Poznávat kouzlo hraní a pobytu v přírodě, seznámit se se zajímavými kolegyněmi, pravidelně se setkávat, předávat si vzájemně nápady a nechat se inspirovat nápady druhých, zkoumat přírodu všemi smysly - to vše a možná ještě něco víc, nabízí učitelkám mateřských škol organizace Chaloupky o.p.s. v projektu Mrkvička.

Projekt Mrkvička - novinka pro učitelky mateřských škol

Ekologie do školek

"Projekt Mrkvička vznikl v podstatě na základě zájmu učitelek z mateřských škol o environmentální témata, neboť tato oblast vzdělávání nebyla doposud, alespoň v našem regionu, příliš podporována.

Mrkvička je určena učitelkám z mateřských škol v kraji Vysočina. Cílem projektu je zprostředkovat komunikaci mezi pedagogy mateřských škol, zajistit příjemné prostředí k jejich vzájemnému setkávání, výměně informací a zkušeností a v neposlední řadě nabídnout možnost dalšího vzdělávání," seznamuje s projektem Martina Jindříšková, člen realizačního týmu.

Co nabízí Mrkvička



Zájemcům projekt nabízí každý měsíc informace o dění v oblasti environmentálního vzdělávání, s nabídkou mrkevnejbližších seminářů, exkurzí apod. na emailovou adresu a zaregistrovaným školkám jednou za tři měsíce tištěný Bulletin. Proběhne celkem devět jednodenních seminářů v různých částech kraje Vysočina. Šestého ledna 2011 se ve Velkém Meziříčí uskuteční první z nich s názvem "Čtvero ročních období", další pak proběhnou v únoru v Havlíčkově Brodě a v Pelhřimově.

"Pro toho, kdo by rád načerpal inspiraci za hranicemi našeho kraje, jsou připraveny exkurze do Brna. Na své si přijdou také všichni zájemci o netradičně řešené školkové zahrady nebo o ekologický provoz mateřské školy v exkurzi s názvem Toulavý autobus aneb cesta za ukázkami dobré praxe," láká Jindříšková.

Seminář poradí

Dobrodruhové s touhou po nevšedních zážitcích se mohou v srpnu 2011 zúčastnit třídenního metodického semináře. Během roku bude k dispozici individuální poradenství např. v těchto oblastech: ekonápady do běžného dne, literatura, ekoprovoz MŠ, zahrada, školní jídelna, biopotraviny, regionální produkty či pomoc s projekty.

Projekt Mrkvička probíhá za podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Více informací na www.chaloupky.cz/mrkvicka nebo mrkvicka@chaloupky.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů