Středa, 17. dubna 2024

Schwarzenegger se chce dát na ekologii, nevylučuje vládní post

Schwarzenegger se chce dát na ekologii, nevylučuje vládní post

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se chce po odchodu ze svého úřadu koncem letošního roku věnovat ochraně životního prostředí a nepohrdl by ani příslušným postem ve vládě prezidenta Baracka Obamy. Schwarzenegger se v pondělí se svými plány svěřil redaktorům listu Los Angeles Times.

S hledáním příštího pracovního místa Schwarzenegger nespěchá, ale pokud by obdržel z vlády nabídku zapojit se do boje s globálním oteplováním, nejspíš by ji přijal. "Jsem pevným zastáncem ochrany životního prostředí," řekl bývalý herec kalifornskému listu.

Schwarzenegger oznámil, že počátkem roku 2011 se hodlá vydat spolu s bývalým americkým ministrem zahraničí Georgem Schulzem do Washingtonu s cílem prosadit do federálních zákonů taková opatření v boji proti globálnímu oteplování, jaká byla přijata na úrovni státu Kalifornie.

Za jeden ze svých nejzáslužnějších činů v čele kalifornské vlády označil guvernér výnos ze září 2006 o omezení průmyslových exhalací. Do roku 2020 by se měl v Kalifornii objem emise skleníkových plynů snížit o čtvrtinu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů