Pátek, 19. dubna 2024

I V NOVÉM ROCE NA LIPCE FUNGUJÍ EKOPORADNY

I v roce 2011 se mohou lidé obracet se svými dotazy a problémy na ekoporadny Lipky, kde její zaměstnanci odpovídají široké veřejnosti na dotazy týkající se environmentálních témat.

I V NOVÉM ROCE NA LIPCE FUNGUJÍ EKOPORADNY

Lipka - školské zařízení pro environmentální i v novém roce pokračuje v činnosti svých ekologických poraden, ty fungují na všech pěti pracovištích Lipky. V poradnách pracují kvalifikovaní poradci a poradkyně, kteří bezplatně poskytují veřejnosti nejen informace, ale také analýzy, posudky, návrhy a studie k vybraným environmentálním tématům.

"Na veškeré dotazy ohledně ekologické výchovy a ochrany přírody se veřejnost může zeptat osobně na jednotlivých pracovištích Lipky, telefonicky nebo pomocí emailů. Veškeré kontakty zájemci najdou na našich webových stránkách www.lipka.cz. Na stejných stránkách lze také položit dotaz pomocí elektronického formuláře," uvedla Dana Křivánková, koordinátorka eko-poraden Lipky. "V minulém roce jsme zaznamenali větší poptávku po našich poradenských službách. Já i mí kolegové jsme rádi, že vzrůstá povědomí veřejnosti o ekoporadnách a že stále více lidí naše služby vyhledává," doplnila Křivánková.
Projekt Síť environmentálního poradenství funguje v Brně již od roku 2005 a je finančně podpořen Státním fondem životního prostředí, Ministerstvem životního prostředí a Jihomoravským krajem.


Kontaktní osoby:
Dana Křivánková, koordinátorka eko-poraden Lipky, 737 274 242, dana.krivankova@lipka.cz
Kateřina Vítková, PR manažerka, 736 473 732, katerina.vitkova@lipka.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů