Čtvrtek, 25. dubna 2024

Chytrá síť EnergyAustralia

Chytrá síť EnergyAustralia

Díky dohodě mezi podniky Ericsson a EnergyAustralia (největší dodavatel energií v zemi) se technologie LTE (Long Term Evolution) dodaná Ericssonem stane součástí nově spuštěné chytré sítě (Smart Grid) v Austrálii. Ericsson navrhne a zajistí integraci sítě pro bezdrátový přístup více dodavatelů, která umožní obousměrnou interaktivní komunikaci mezi elektrickými řídicími prvky, systémy back-end a domácnostmi. Nová síť bude spuštěna na 150 místech australského státu Nový Jižní Wales.

Projekt napomůže k přeměně elektrické rozvodné sítě společnosti EnergyAustralia v chytřejší, ekologičtější a efektivnější. Telekomunikační síť bude přenášet data mezi 12 tis. monitorovacími prvky s vlastní inteligencí, které se instalují v rozvodné síti, až 3 tis. mobilními počítači umístěnými v provozu a 200 rozvodnami v jednotlivých oblastech.

"Komunikace mezi zařízeními typu M2M (Machine-to-Machine) mění celý sektor veřejných služeb a umožní domácnostem lepší kontrolu nad spotřebou energií, náklady a škodlivými emisemi," uvedl Sam Saba, výkonný ředitel společnosti Ericsson Australia/NZ. "Máme představu, že do roku 2020 bude na světě 50 mld. vzájemně propojených zařízení, přičemž chytré sítě a inteligentní měřidla budou v srdci vývoje komunikací M2M."

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů