Středa, 24. dubna 2024

HEATKEEPER udrží teplo uvnitř

Zima a chladné počasí ještě zdaleka nejsou za námi. A stejně tak i topná sezóna. Také vás při posledním odečtu nepříjemně překvapilo, kolik tepla spotřebujete?

HEATKEEPER udrží teplo uvnitř

HEATKEEPER je ekologická novinka, která pomáhá šetřit náklady na teplo. Funguje to jednoduše: odrazné panely HEATKEEPER stačí nalepit na stěnu za radiátorem a sledovat, jak teplota v bytě stoupá.

Chcete si je vyzkoušet? V soutěži e-shopu Ekozboží.cz teď můžete vyhrát balení pěti odrazných panelů HEATKEEPER, které vystačí pro dva až tři radiátory.
Další čtyři výherci získají voděodolné digitální hodinky Solar EL LITE, které mají vestavěnou Li-Ion baterii dobíjenou přes solární panel.

Soutěž právě probíhá - zúčastněte se soutěže o úsporné radiátorové panely Heatkeeper >>

Mizející teplo

Jaká je velká nevýhoda radiátorů? Díky tomu, že jsou zavěšené na zdi (často přímo na obvodové) spolkne velkou část tepla stěna a konstrukce domu. Zeď pak odvádí teplo dál - u tepelně izolovaných domů do fasády, u neizolovaných přímo ven.

Výsledkem je, že i nevelký pokoj či byt vytápíme dlouho, musíme pouštět radiátor na příliš vysoký výkon a topíme doslova "pánubohu do oken".

Odrazte ho zpátky!

Řešení se samo nabízí: zabránit unikání tepla nějakou izolační nebo odraznou vrstvou. Dřív byl v mnoha bytech k vidění alobal, připevněný na stěnu za radiátorem, ten ale dlouho nevydrží, trhá se a nevypadá nejlíp.

HEATKEEPER je jeho vylepšený následovník - pevné odrazné panely s pokoveným povrchem, které perfektně odráží teplo zpět dovnitř. Jsou tvarované tak, aby přiměly proudy teplého vzduchu cirkulovat v místnosti a vyhřát i špatně přístupná místa. Dlouho vydrží, snadno se instalují a vypadají mnohem lépe, než zmačkaný alobal.

HEATKEEPER jako investice

Pořizovací cenu panelů při zateplování velkého bytu nebo rodinného domu sice pocítíte, je to ale poslední zásah do peněženky, který vám HEATKEEPER připraví. Pak už bude sloužit bez údržby dlouhé roky. Ani jeho instalace nic nestojí - zvládne ji snad každý a stačí k ní obyčejné nůžky a přiložená lepicí páska. Pokud ho navíc použijete na všechny radiátory, už za několik měsíců se jeho cena vrátí v úsporách za teplo.

Používáním HEATKEEPERU investujete i do životního prostředí: čím méně protopíme, tím méně paliva zmizí v teplárnách.

Vyhrajte Hetakeeper zdarma v soutěži EKOzboží.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů