Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ženeva - Smart Forspeed koncept

Ženeva - Smart Forspeed koncept

mart představil svůj koncept typu roadster s nulovými emisemi. Patří do portfolia elektrických Smartů, v kterém najdeme také skútr nebo kolo. Maximální rychlost Smart Forspeed bude 120 km/h díky motoru v zadní části vozu s výkonem 40 koňských sil a přeplňováním 7 koňských sil.

Unikátní elektrizující vzhled

Podsaditá karoserie s exkluzivním hladkým lakem, integrovanými solárními buňkami na deflektorech vzduchu, které dodávaj elektřinu pro přístrojovou desku a "usměvavá" děrovaná maska chladiče. Šéf designu Mercedes Steffen Kohl řekl, že Forspeed má "unikátní elektrizující vzhled, ale stále se v něm dají rozpoznat črty pro Smart typické."

Jako v motorovém člunu

V interiéru dominuje minimalistický design který evokuje vzhled motorového člunu, s dvěmi velkými budíky pro řidiče a spolujezdce. Uprostřed je připojení pro Smartphone, který muže byt otočen o 90 stupňů k řidiči.

Ostatní interiérové detaily obsahují kožené potahy dveří, kůží olemovaný volant a část přístrojové desky. Přeplňování je umístěno v středové konzoli.

Šéfka automobilky Smart Dr. Annette Winkler řekl, že Forspeed není plánován jako limitována série: "Musíme být ziskoví a tohle by nebyl produktivní model, ale elementy z tohoto konceptu budou použity v budoucích projektech."

ford

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů