Čtvrtek, 18. dubna 2024

Budvar začal používat nevratné sudy

Budvar začal používat nevratné sudy

Budějovický Budvar začal používat nevratné sudy KeyKeg, ve kterých bude dodávat pivo zejména do vzdálených zemí. Jejich zavedení by pivovaru mohlo pomoci posílit pozice v turistických destinacích a v zemích, kde je s vratnými sudy problém. "Pro tuzemský trh se s nimi nepočítá," řekla včera vedoucí oddělení exportních prodejů pivovaru Renata Pánková.

První zkušební dodávku Budvar směřoval do ruského Novosibirsku. Reakce byly podle Pánkové vesměs pozitivní. Nevratné sudy bude pivovar vozit do zemí vzdálených 1000 a více kilometrů, kromě Ruska také například do Číny, Austrálie, na Nový Zéland. Jednocestné sudy se uplatní tam, kde je drahá doprava či komplikovaná distribuce. Výhodné jsou také pro sezonní provozovny v turistických oblastech.

Díky novému nevratnému sudu odpadá zpětná doprava nebo administrativa spojená s vyřizováním záloh. Pro letošní rok by Budvar chtěl v jednocestných sudech prodat minimálně 2500 až 3000 hektolitrů piva.

Sudy KeyKeg od nizozemské firmy jsou o objemu 20 a 30 litrů. Pivo se plní do vnitřního sterilního vaku, který je vyroben ze speciální vícevrstvé fólie. Do vaku se tak nedostanou žádné nežádoucí plyny, které by negativně ovlivnily kvalitu piva. Pivo v něm v původní kvalitě vydrží šest měsíců, stejně jako v nerezovém sudu. Vak chrání další dva obaly. Celý sud je možné po rozebrání recyklovat.

Foto na www.obrazem.ihned.cz

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů