Pátek, 29. března 2024

Sharp vyvinul inteligentní měnič napětí

Sharp vyvinul inteligentní měnič napětí

Zařízení nabízí využívat baterie elektromobilů jako akumulátory pro uchovávání domácí elektrické energie. Firma pracuje na převedení konceptu do reality ekologického domu nové generace, který přispěje ke snížení emisí CO2 uchováváním energie a snížením množství elektrické energie spotřebované v domácnosti.

V rámci konceptu se Sharp zaměřuje na 3 oblasti: solární články, DC domácí spotřebiče (na stejnosměrný proud) a akumulátory. Zintenzívnil se hlavně vývoj akumulátorů určených k dočasnému ukládání elektrické energie ze solárních článků. Tu lze zapojit "do hry" zvláště v nočních hodinách, kdy se nedá vyrábět energie pomocí fotovoltaiky. Aby se plně zužitkovala veškerá elektřina získaná ze solárních článků, je nutné použít akumulátory pro kompenzaci jejího nedostatku nebo naopak přebytku ovlivněného počasím. Proto je důležité účinně kontrolovat více zdrojů energie a zásobovat dům stabilními dodávkami energie.

Sharp vyvinul inteligentní měnič napětí založený na technologii regulace výkonu, zdokonalené během dlouholetého vývoje měničů napětí pro fotovoltaické systémy. Solární články a akumulátory spolupracující s inteligentními měniči napětí dodávají do sítě elektrickou energii rovnoměrné kvality. Do budoucna se uvažuje o výrobě stejnosměrného proudu pro DC domácí spotřebiče.

V příštích letech, kdy se čeká masový nástup aut s elektrickým pohonem, bude tato technologie schopná využít autobaterie elektromobilů jako součást domácího systému na uchovávání energie. Sharp proto bude pokračovat v jejím vývoji, zaměřeném na co nejrychlejší uvedení do prodeje.


Vývoj zahrnuje i důkladné testy systému z hlediska jeho bezpečnosti a spolehlivosti.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů