Čtvrtek, 25. dubna 2024

Mezinárodní seminář Města v pohybu - pro efektivnější dopravu

Mezinárodní seminář Města v pohybu - pro efektivnější dopravu

Ve čtvrtek 7. dubna 2011 pořádá v Praze Nadace Partnerství unikátní mezinárodní seminář Města v pohybu. Zastupitelé měst i obcí, firem a odborné veřejnosti na něm budou mít jedinečnou možnost dozvědět se více informací o Plánech mobility, zelených stezkách Greenways a vytváření veřejných prostor. Seminář pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci se středoevropským konsorciem nadací Environmental Partnership Association a Nadací České spořitelny.

"Na semináři účastníci například dozví více o přínosech Plánů mobility pro obce, regiony i soukromé společnosti, jaký ekonomický přínos mají cyklistické stezky pro město nebo region, jak proměnit "mrtvou" ulici v příjemný veřejný prostor, mohou se také inspirovat existujícími českými příklady a zkušenostmi ze zahraničí," nastínil některé z lákavých nabídek semináře Daniel Mourek z Nadace Partnerství.

Mezi přednášejícími na semináři budou Gilles Boisvert (Francie, zakládající ředitel agentury pro ekomobilitu "Agence Ecomobilite"), Steve Davies (USA, viceprezident organizace Project for Public Spaces, Elena Madison (USA, urbanistka), Juraj Flamik (ČR, Nadace Partnerství, koordinátor zelených stezek Greenways).

Po úspěšné březnové konferenci o veřejných prostorech Public Spaces - Living Places, které se účastnil světoznámý dánský architekt Jan Gehl, tak Nadace Partnerství nabízí další možnost bližšího seznámení se s aktuální problematikou utváření veřejných prostranství.

Více o semináři: http://www.mestavpohybu.cz/program

Více o přednášejících: http://www.mestavpohybu.cz/prednasejici

Konference Public Spaces - Living Places: http://www.publicspaces.cz/

Kontakt:

Daniel Mourek, projektový manažer Nadace Partnerství, 736 747 361, daniel.mourek@nap.cz

Michal Veselý, ředitel rozvoje Nadace Partnerství, 515 903 111, michal.vesely@nap.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů