zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

První letošní Plzeňské farmářské trhy už v sobotu!

31.03.2011
Zemědělství
První letošní Plzeňské farmářské trhy už v sobotu!
Již tuto sobotu (2. dubna 2011) se uskuteční první Plzeňské farmářské trhy v roce 2011. Opět se odehrají na tradičním místě - nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola a jsou součástí projektu Plzeň 2015.

Plzeňské farmářské trhy nyní každých 14 dní


Po zkušenostech z minulého roku se organizátoři rozhodli zvolit pravidelnou 14 denní frekvenci konání trhů. Začínat se bude vždy v 8 hodin a končit zhruba ve 13 hodin. Prodejní prostor by měl být zvětšen rozmístěním stánků na chodník Pallovy ulice.

"Klademe důraz na prodej samotnými farmáři či zpracovateli. To právě návštěvníci nejvíce oceňují - vysokou kvalitu a dohledatelný původ. Navíc podpora potravin z blízka představuje příležitost nejen pro samotné výrobce, ale i pro udržitelnou lokální ekonomiku, cestovní ruch a životní prostředí.", vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor Plzeňských farmářských trhů.

Špičkové potraviny nejen z Plzeňského kraje


Na prvním Plzeňském farmářském trhu se představí již tradiční, ale i noví prodejci:

  • zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech
  • ovocnáři z Nebílov a Skočic
  • pekaři ze čtyř pekáren -- Rendl ze Sušice, Pištec z Kolína, Zídkovi z Plzně a pekaři z Dobřan
  • pěstitelé hlívy z farmy Svatá Máří
  • kachny a vajíčka přiveze farma NELI
  • čerstvé i zpracované ryby z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny)
  • mléko z pojízdného mlékomatu
  • maso a uzeniny od mnoha uzenářů -- Angus meat ze Soběsuk, Dvořák z Bělé nad Radbuzou, Matějka z Letin, své biouzeniny (biouherák, biolovečák) představí pan Sklenář ze Sasova, zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY a pan Bubeníček z Úněšova
  • mošty nabídnou ovocnáři z Nebílov a ze Šťáhlav
  • vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích nabídne pan Martínek z Osvračína
  • hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher farmář z Hostouně u Domažlic
  • mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potravina představí minimlékárna Joma
  • kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farmy Belina, Březí a z Horského statku Abertamy

Úplnou novinkou bude prodej bramborových knedlíků, plněných uzeným masem a škvarkami vyráběných dle tradiční receptury pana Martina Lakó z Plzně. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Prodávat se budou i kraslice od pana Brůhy, který je okrašluje broušením, voskem či lepením slámou. Více informací o prodejcích uveřejňujeme na www.plzensketrhy.cz.

Tématem příštích trhů budou ryby


Plzeňské farmářské trhy budou 16. dubna věnovány především Velikonocím a rybám. Jejich součástí bude kuchařská show a další aktivity zaměřené na ryby. Představí se na nich kampaň Ryba domácí. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky či zajímavé recepty. Prodávat se budou pstruzi, siveni, jeseteři, kapři a další ryby. Nabídnou je rybáři z Klatov, pan Krutina z Českého lesa a Pstruhařství mlýny.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 739 654 834
E-mail: tomas.popp@envic.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
27
7. 2017
27.7.2017 - Seminář, školení
Olomouc, ibis Olomouc Centre
ASIO, spol.s r.o.
28
7. 2017
28.7.2017 - Ostatní akce
od 09:30 do cca 11:00, na YouTube
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí