Sobota, 20. dubna 2024

ÚOHS našel chyby v tendru na údržbu zeleně a údržbu Prahy 5

ÚOHS našel chyby v tendru na údržbu zeleně a údržbu Prahy 5

Antimonopolní úřad našel chyby v tendru na údržbu zeleně a úklidové práce na území Prahy 5. Zrušil zadávací řízení. ČTK to zjistila z webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Odhadovaná hodnota veřejné zakázky činí 280 milionů korun.

Praha 5 zveřejnila podmínky výběrového řízení v polovině loňského roku. Asi za měsíc je ale podstatně zmírnila, a to zejména v oblasti prokázání splnění kvalifikačních předpokladů. O této skutečnosti se ale dozvěděly pouze firmy, které si vyzvedly zadávací dokumentaci, a které zadavatel se změnou dopisem seznámil.
Postup diskriminoval další případné uchazeče, pro které mohly být zmírněné požadavky zadavatele rozhodujícím momentem pro podání nabídky. "Zjištěné skutečnosti mohly podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky," uvedl v rozhodnutí, které je už pravomocné, místopředseda ÚOHS Kamil Rudolecký.

Městská část Praha 5 tendr vypsala v polovině loňského roku. Výběrové řízení u antimonopolního úřadu napadli celkem tři uchazeči: AVE CZ odpadové hospodářství, pražská firma Jena a sdružení firem TOMPEX a Komwag.

Praha pět musela zadání zakázky zrušit, vypsat ji může znovu. S vybranou firmou chce podepsat rámcové smlouvy na základě níž budou zadavatele zadávány jednotlivé veřejné zakázky k provádění údržby zeleně a úklidové práce na komunikacích (chodnících) na území městské části Prahy 5.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů