Pátek, 19. dubna 2024

Nadcházející víkend bude díky veletrhu Biostyl ve znamení zdravých potravin i životního stylu

Nadcházející víkend bude díky veletrhu Biostyl ve znamení zdravých potravin i životního stylu

Největší tuzemský veletrh orientovaný na zdravý životní styl, BIOSTYL 2011, přivítá o nadcházejícím víkendu návštěvníky z celé republiky. Od pátku 8. do neděle 10. dubna nabídnou pořadatelé vůbec nejpestřejší program za dobu šestileté historie veletrhu. Na pražské holešovické Výstaviště se sjedou stovky odborníků a vystavovatelů. Ti zde budou prezentovat své produkty a služby vycházející vstříc stále silnější poptávce po kvalitních potravinách a zdravých produktech, stejně jako po způsobech šetrnějšího přístupu k životnímu prostředí i zdokonalování vlastní osobnosti. Organizátoři proto v letošním roce vsadili na žánrovou pestrost zaměřenou na rodiny s malými dětmi, podnikatele anebo seniory. Pod hlavičkou BIOSTYLU se tak skrývají ještě tři další veletrhy: EVOLUTION, ECOWORLD a ESOTERIKA.

Ctirad Hemelík, ředitel pořádající společnosti Felicius Media s.r.o., říká: "Výstaviště v Holešovicích se v nadcházejících dnech promění v místo pro setkávání lidí, kteří se zajímají o věci, jež dávají jejich životům hlubší rozměr, a není jim lhostejné, v jakém prostředí žijí. Přeji všem návštěvníkům, aby z našich veletrhů odcházeli plni dojmů a pozitivních energií."

Pro každý ze čtyř veletrhů bude v Průmyslovém paláci vyhrazena speciální sekce, kde bude po dobu tří dnů probíhat jedinečný program. Stejně jako v předchozích ročnících budou moci návštěvníci množství nabízených produktů, výrobků nebo služeb osobně vyzkoušet. Hojně navštěvované bývají rovněž četné přednášky, workshopy a diskuse k jednotlivým oborům aktuálním mezi dnešní populací. Cena jednodenních vstupenek je 200 Kč. Další informace o veletrhu a o programu najdete na www.biostyl.cz. Poslední příležitost zakoupit vstupenky v předprodeji za zvýhodněné ceny na www.vstupenkov.cz.
O tomto víkendu se vůbec poprvé představí veletrh zaměřený na vzdělání a osobnostní růst s názvem EVOLUTION. Návštěvníci se mohou těšit na čtyři sekce věnované jazykovému vzdělávání, osobnostnímu rozvoji jednotlivců, vzdělávání škol a neziskových organizací, a také na část určenou především firemním návštěvníkům zvanou Inner winner. Její součástí bude množství nejrůznějších přednášek a moderovaných debat s významnými lídry z nejvyšších managementů firem operujících v ČR, ale i s předními světovými odborníky.
Značný prostor získají témata opírající se o nejnovější poznatky ve zkoumání lidského mozku, jiná naopak promítnou do světa byznysu oblasti, jako jsou emoční inteligence nebo divadlo a s ním spojené umění improvizace. Na EVOLUTION tak zavítá například první renomovaný neurolog z ÚVN Praha a přední odborník na magnetickou rezonanci MUDr. Jiří Vrána Ph.D., jenž společně s dalšími dvěma kolegy pomůže účastníkům přednášky Neuroleadership odkrýt princip fungování lidského mozku v reakci na změnu, řízení a výkon.
Dalšími přednášejícími budou Angličan Peter Chappel, který vyvinul metodu zvyšování výkonu lidského mozku za pomoci speciálních rezonančních nahrávek, a dále Jiří Vokáč Čmolík, který experimenty převádí do praxe a navíc stojí za organizací veletrhu EVOLUTION. Zájemci, které láká vyzkoušet si osobně, jak funguje jejich vlastní mozek, a pocítit sílu jeho rezonancí, mají poslední šanci se do sekce Inner winner přihlásit. V rámci přednášky budou rovněž zveřejněny výsledky českého výzkumu v oblasti Neuroleadershipu.
O vědecké poznatky o fungování mozku rovněž vychází tzv. Firewalking neboli chůze po žhavém uhlí. Po uhlících rozžhavených na 500°C se odpoledne v neděli 10. dubna podle očekávání projde na 500 až 2000 zájemců s chutí experimentovat. Jejich bravurní výkony pak budou navíc zaznamenány do České knihy rekordů.
Další zajímavostí, kterou by si neměli nechat ujít především byznysmeni, bude přednáška Korporátní drama - řešení konfliktů zasvěcená technice zvané korporátní drama. Tato technika usiluje o řešení konfliktních situací, které si sami v průběhu života vytváříme. Na modelové scéně si účastníci budou moci vyzkoušet zvládání problémových situací pomocí divadelních postupů. Tato metoda je velmi účinnou pro svůj nadhled nad konfliktní situací a rovněž oblíbenou, neboť většinou při hře zavládne humorná atmosféra.
Na návštěvníky BIOSTYLU čeká mnoho dalších neméně zajímavých lákadel. Potraviny a nápoje v bio kvalitě v sobotu nabídne Farmářské tržiště před Průmyslovým palácem. Na stáncích nebudou chybět kromě tradičních produktů jako sezónní ovoce a zelenina, mléčných výrobků nebo pečiva také hovězí a vepřové maso, vína či pálenky. To vše bude možné si odnést domů v tzv. bio bedýnce. Gurmáni se mohou těšit na poutavou cooking show populárního mistra kuchaře Zdeňka Pohlreicha. Vařit se bude rovněž v kuchařském koutku, kde bude možné využít i kreativitu a kuchařský um nejmenších návštěvníků.
U bio tématiky zůstane i připravovaná bio módní přehlídka. Představeny budou modely z tzv. mírumilovného hedvábí, které vzniká v Indii na základě filozofie nenásilí. První samostatnou oděvní kolekci z mírumilovného hedvábí představí pod značkou "zlatareneta" Renata Holoubková z Biotextilní platformy AMWA. Kromě praktických oděvů denního nošení budou k vidění a zároveň zakoupení i fashion designové výtvory.

Veletrh ECOWORLD má připravena témata jako ekologické bydlení, šetrné zacházení s energiemi a také drogistické přípravky ohleduplné k životnímu prostředí. Představí stavební materiály, elektrické spotřebiče a další výrobky a značky se zaměřením na ekologii. Prostor pro své rady, jak šetřit elektřinu a tím pádem i životní prostředí, dostane také dodavatel zelené energie a hlavní partner veletrhu, společnost Nano Energies.

Veletrh alternativního životního stylu ESOTERIKA se svou již sedmiletou tradicí bude prezentovat známé i zcela nové obory a techniky, jejichž společným jmenovatelem je sebepoznání, duchovní a osobnostní růst člověka. Mimo obvyklých esoterických směrů se představí rovněž znalci alternativní medicíny, relaxační a léčebná centra a meditační techniky. Zájemci se můžou těšit na celou řádku významných osobností z celého světa, které jsou jedničkami světových duchovních a léčitelských směrů. Nebudou chybět ani odborné konzultace v poradenské zóně a možnost aplikovat předváděné techniky v praxi. K dispozici a zakoupení bude také množství tematické literatury, audio a videonosičů nebo populární a vždy hojně navštívená poradenská zóna či například věštírna Květy Fialové.

Ani letos nebudou chybět pokaždé oblíbené poradenské zóny, v mnohých případech dokonce s možností vyzkoušet si nebo otestovat dotyčné metody či styly osobně. Návštěvníci se dozvědí také o nejnovějších vzdělávacích kurzech a v rámci doprovodného programu na ně čekají desítky přednášek a besed s předními světovými odborníky na různá témata, včetně interaktivních programů a mnoha dalších nabídek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů