Středa, 24. dubna 2024

Ekologičtí zemědělci hledají na veletrhu cesty k fungujícímu řetězci producent - zpracovatel - zákazník

Ekologičtí zemědělci hledají na veletrhu cesty k fungujícímu řetězci producent - zpracovatel - zákazník

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců prezentuje v těchto dnech svou činnost na veletrhu Biostyl na pražském výstavišti. Návštěvníky veletrhu ke stánku PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců lákají jeho členové, zástupci bioprodejen. Velký zájem je jak o biopečivo, tak biokosmetiku i biooleje a další bioprodukty, jež zde prezentují. Stranou pozornosti však nezůstaly ani odborné či populárně naučné publikace, které díky PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců vyšly.

"Snažíme se, aby čeští bioproducenti nabídli dostatečně široký sortiment produktů. Právě dnes, v době, kdy se výrazně zvyšuje o bioprodukci zájem ze strany zákazníků, je velmi důležité, aby řetězec -zpracovatel, prodejce, zákazník fungoval. Klíčové je to především pro čerstvé biopotraviny. Jako ukázkový příklad může sloužit na veletrhu představená aktivita člena PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců, pražské společnosti Biotop, která na trh dodává například sendviče v kvalitě bio. Na finálním produktu se podílejí jak ekologičtí zemědělci produkující zeleninu, tak producenti sýrů a uzenin i pekárna," vysvětlil Milan Kouřil z PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Na veletrhu Biostyl 2011 zástupci PRO- BIO Svazu ekologických zemědělců poprvé široké veřejnosti představili návrhy nového loga. Nad čtyřmi variantami nového loga se rozběhla široká diskuze. Hlasování probíhá vhozením symbolu svazu, biohrášku, do jedné z hlasovacích nádob. Návštěvníci veletrhu budou moci hlasovat o novém logu PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců až do neděle. Veletrh Biostyl 2011 končí 10. dubna 2011 v 18 hodin.

Za PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Sylva Horáková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů