Čtvrtek, 25. dubna 2024

Duo nových Nokian vzorků pro zimu

Duo nových Nokian vzorků pro zimu

Výrobce Nokian Tyres je jedním z klíčových celosvětových odborníků na zimní pneumatiky. Vlastní produkty testuje v drsných podmínkách Finska, aby tak zaručil vysokou kvalitu a bezkonkurenční bezpečnost.

Pro rok 2011 firma připravila nové ekologické pneumatiky Nokian WR D3 a WR A3. Navržené dva odlišné dezény reagují na rozmanité potřeby různých typů vozidel, jízdních stylů a proměnlivého počasí, typického i pro Česko. Špičkových výkonů "zelené" pneumatiky je dosaženo využitím nanotechnologických postupů, nových materiálů (např. řepkový olej) a moderní výrobní technologie. Tou je právě stavba pneumatiky založená na nanobázi, redukující škodlivý vznik tepla, čímž se zároveň snižuje i valivý odpor pneumatiky.

Důkazem mohou dále posloužit takové vlastnosti jako prvotřídní záběr, přesnost řízení či dobře odváděný rozbředlý sníh a voda, chránící proti vzniku aquaplaningu (pomocí šikmých drážek předního okraje dezénových bloků). Zaujmou i stabilní lamelový systém (Stable-Sipe-System), technologie bočnic s tichým efektem Silent Sidewall, jízdní komfort zase zvyšuje ukazatel zimní bezpečnosti. Vše se pak odráží v úspoře paliva a ohleduplnosti vůči životnímu prostředí.

Pneumatiky Nokian WR D3 jsou určeny hlavně pro ekonomickou jízdu, Nokian WR A3 zase pro sportovní jezdce. Oba typy ale řidičům unisono vzkazují: Zapomeňte na předpověď počasí. V Česku pro vás budeme k dostání od podzimu 2011.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů