zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Vyhlášení soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje

21.04.2011
Zemědělství
Vyhlášení soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje

Příjem přihlášek do této prestižní soutěže Ministerstva zemědělství se koná od 18.4.2011 do 5.5.2011.

Celostátní soutěž s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Plzeňského kraje.

Cílenou podporou regionálních potravinářských produktů vznikajících na území kraje se zvyšuje zájem spotřebitelů o tuto produkci. Ocenění nejkvalitnějších výrobků má i zpětný efekt na samotné výrobce a jejich snahu stálého zdokonalování své produkce, vytváření prostoru pro férovou konkurenci postavenou výhradně na kvalitě. Plzeňský kraj začal výrobky, které se soutěže zúčastnily využívat na svých akcích.

Značka "Regionální potravina" bude v roce 2011 udělována v následujících kategoriích:

  1. Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
  2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).
  3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
  4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
  5. Pekařské výrobky, včetně těstovin.
  6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje.
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
  9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Před vyplněním všech příloh věnujte pozornost pravidlům pro udělování , která jsou rozdělena do tří částí : obecné, specifické a regionální ( vše v příloze). Důležité je zvýrazněno.

Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a doložit:

  • přílohy A- D
  • kopii výpisu z Obchodního nebo Živnostenského rejstříku, nebo výpisu z evidence zemědělského podnikatele ne starší 3 měsíc
  • fotodokumentaci výrobku
  • používaný obal nebo návrh obalu, z něhož jsou patrné všechny údaje uvedené na tomto obalu, jde-li o formu balené potraviny.

Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel Místní akční skupině Pošumaví z.s.p.o., kpt. Jaroše 94, 339 01 Klatovy v zalepené obálce s označením "Regionální potravina".

Metodiku (pravidla), regionální podmínky a přihlašovací formuláře do soutěže naleznete v příloze nebo na www.apic.cz , www.regionalnipotravina.cz, www.posumavi.jz.cz, www.uhlava.cz.

Případné dotazy:

Ing. Jana Dirriglová
tel: 774 411 095
e:mail: dirriglova@posumavi.jz.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
27
7. 2017
27.7.2017 - Seminář, školení
Olomouc, ibis Olomouc Centre
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí