Pátek, 29. března 2024

IT pro optimalizace spotřeby a emisí

IT pro optimalizace spotřeby a emisí

Společnost Hewlett-Packard představila nový způsob, jak mohou zákazníci optimalizovat spotřebu energie a omezovat emise využitím strategie pro dlouhodobě udržitelný provoz.

Řešení HP Energy and Sustainability Management (ESM) kombinuje strategii, plán vývoje a návrhy implementace pro transformaci používání energetických a přírodních zdrojů v podnicích, optimalizaci správy procesů a vyšší efektivitu obchodních modelů.

Klienti dostanou vývojový plán s pokyny pro dosažení krátkodobé i dlouhodobé úspory energie a nákladů, definují rovněž strategické projekty pro rozhodování o tom, kdy, kde a jak každý z projektů implementovat.

Monitorování, měření a analýza efektivity nakládání se zdroji i emisí skleníkových plynů přesně odhalí, kde a jak klienti prosazují udržitelnost. Konzultanti HP dále pomohou zákazníkům prostřednictvím workshopů pochopit, jak nejlépe sladit cíle z hlediska využívání energie a udržitelnosti s potřebami firmy. To jim pomůže dosáhnout větší efektivity při využívání energie a zdrojů, a přitom splnit cíle v oblasti emisí a nakládání s odpady.

Klienti spolupracují s HP na identifikaci příležitostí pro energetickou optimalizaci budov, technologií, dodavatelských řetězců a dalších složek, ve kterých lze transparentním zpřístupněním dat o využití energie prosadit "kulturní" změnu.

V zájmu kvalitnějších řešení spolupracuje HP se sítí partnerů ESM, kteří doplňují jeho služby, jsou schopni posoudit ekologický dopad provozů zákazníka a vyvinout optimální postupy pro lepší využití zdrojů.

ZDROJ: Energetika

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů