Pátek, 19. dubna 2024

Toulcův dvůr zítra opět přivítá ekologické zemědělce a příznivce biopotravin

Toulcův dvůr zítra opět přivítá ekologické zemědělce a příznivce biopotravin

28.4. 2011 se od 13 do 18 hodin koná jako každý 2. a 4. čtvrtek v měsíci pravidelný selský Biotrh. Trh je otevřen pouze pro ekologické zemědělce nebo zemědělce, kteří jsou v přechodném období na ekologické hospodaření a malé výrobce biopotravin.

"Spotřebitelé tak mají možnost ochutnat české bioprodukty, promluvit si přímo s ekologickými sedláky a nakoupit si potraviny, které byly vypěstovány a vyrobeny podle pravidel ekologického hospodaření", říká Jan Valeška z pořádajícího sdružení PRO-BIO LIGA.

Lenka Bauerová z PRO-BIO LIGY představuje sortiment trhu: "Návštěvníci mohou nakoupit kozí, ovčí i kravské sýry z Horského statku Abertamy, Farmy Držovice nebo Kozí farmy Březí, pečivo v biokvalitě peče biopekárna Country Life, Statek Tilia přiveze vynikající žitný chléb a ovocné džemy z vlastní produkce a Biopekárna Zemanka představí známé sušenky a krekry. Masný sortiment zajistí Biofarma Sasov a Farma Rudolec a první jarní zeleninu přivezou Machovi z Vysočiny."

Biotrh probíhá přímo v areálu Střediska ekologické výchovy hlavního města Prahy - Toulcova dvora, návštěvníci trhu mají kromě nakupování možnost navštívit farmu hospodářských zvířat, která se v areálu nachází nebo se projít přírodním areálem, který k Toulcovu dvoru patří a kde lze najít různá stanoviště - sad, louku, mokřad, pole, sad i pastviny a objevit tak kus přírody v centru města.

Během trhu je také otevřena jídelna Toulcova dvora, kde se mohou příchozí naobědvat nebo jen občerstvit. Novinkou letošních trhů, která potěší hlavně maminky, jsou nově otevřené výtvarné kroužky pro děti, které probíhají v průběhu trhu. Výtvarné kroužky modelování a malování pro děti od 4 do 7 let pořádá Mateřský klub Mateřídouška a je třeba se na ně přihlásit.

Biotrhy probíhají na Toulcově dvoře pravidelně každý 2. a 4. čtvrtek v měsíci od dubna do listopadu 2011.

Biotrh organizuje ZS Toulcův dvůr a PRO-BIO LIGA.

Kontakt
Jan Valeška
Tel: 272 660 501
Mail: info@biospotrebitel.cz
www.biotrh.info

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů