Pátek, 29. března 2024

Den s Fleetem: skoro 100 testovacích vozů, 3 elektromobily

Den s Fleetem: skoro 100 testovacích vozů, 3 elektromobily

Rekordní počet testovacích vozů (přesně 96) je přihlášen na nadcházející Den s Fleetem 2011 - jaro, celostátní setkání manažerů pro správu vozových parků a jejich dodavatelů, které se koná ve středu 11. května 2011 v Lednici na Moravě.

Účastníky čeká zajímavý přednáškový program, testovací jízdy, prezentace partnerů, doplňkový program - prostě den ve znamení aut, fleetů a byznysu.
Velkým tahákem mezi testovacími vozy budou elektromobily, tedy vozidla, které nelze spatřit a tím méně vyzkoušet každý den. Na parkovišti před hotelem budou k dispozici hned tři vozy tří různých značek: Citroën, Peugeot a smart.

Značka Citroën se již několik let věnuje politice snižování spotřeby paliva a emisí skleníkových plynů. Ztělesněním tohoto úsilí je model model C-ZERO, který bude přítomen v Lednici na Moravě. Toto městské vozítko bylo koncipováno s cílem usnadnit pohyb po městě: jsou pro něj typické malé rozměry, rychlé nabíjení a dojezdová vzdálenost, která stačí pro každodenní cesty po městě. To vše v tichu, při němž posádka zapomene na městský hluk. Technologie Full electric, kterou Citroën vyvinul, je součástí strategie používané pro snížení spotřeby paliva, emisí škodlivin a skleníkových plynů. První vozy se na trhu objevily na konci roku 2010, rytmus dodávek se výrazně zvýšil od letošního prvního čtvrtletí. Citroën C-ZERO, který byl vyvinut ve spolupráci s Mitsubishi Motors Corporation (MMC), je již druhým elektrickým vozem v nabídce Citroënu vedle modelu Berlingo First Electrique (není dodáván na český trh).

Další značka, která přiveze do Lednice elektromobil, je smart. Jiří Šubrt, fleet manažer společnosti Mercedes-Benz Česká republika, upřesňuje: "Jedná se o smart ED (elektro drive) z koncernové produkce skupiny Daimler. V loňském a letošním roce jsme již předali 25 ks těchto elektromobilů pro energetickou skupinu e.on Česká republika, kde vozidla fungují jednak přímo v jejich vozovém parku, jednak jsou formou partnerství zapůjčována dalším potenciálním zákazníkům - jako příklad bych uvedl pražskou ZOO nebo ZZS hlavního města Praha, kde funguje elektro smart jako zásahové vozidlo v centru metropole a další...V rámci koncernu Daimler je tento elektromobil potvrzením ekologického směřování nejen masových, ale i prémiových značek. V plánu je nyní uvedení dalších elektromobilů - třída A a Vito."

Do třetice si účastníci Dne s Fleetem budou moci prohlédnout a vyzkoušet elektromobil z produkce značky Peugeot . Jedná se o první elektrický vůz nové generace - Peugeot i0n, který značka Peugeot uvedla trh na konci loňského roku. "V České republice začala elektrická éra značky Peugeot spuštěním společného pilotního projektu se Skupinou ČEZ. Zavádění elektromobilů na trh se totiž neobejde bez rozvoje potřebné infrastruktury, a proto je partnerství se silnou energetickou společností optimálním krokem. V rámci pilotního projektu dodává Peugeot ČR formou pronájmu ČEZu vozy (letos 10 a v příštím roce 55 elektromobilů Peugeot i0n), závazkem společnosti ČEZ je vybudovat síť dobíjecích stanic (150 stanic do konce roku 2012). Spolupráce postupuje dle plánu - před několika dny předal generální ředitel společnosti Peugeot Yann Carnoy generálnímu řediteli Skupiny ČEZ Martinu Romanovi první tři vozy. Současně ČEZ představil prvních 14 infrastrukturních partnerů. Elektromobilita v ČR je tedy na dobré cestě," říká tisková mluvčí automobilky Peugeot v České republice Radka Matthey. Dodává, že tento vůz důležitým, ale nikoli jediným článkem v ekologické strategii Peugeotu: "V roce 2011 se Peugeot stane jediným konstruktérem schopným nabízet na trhu souběžně mikrohybridní technologie (e-HDi), dieselový Full Hybrid (Peugeot 3008 HYbrid4) a elektromobil Peugeot i0n." V horizontu čtyř let by chtěl Peugeot celosvětově prodávat až 50 000 elektromobilů Peugeot i0n ročně.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů