Čtvrtek, 28. března 2024

ČEZ převzal tři elektromobily Peugeot iOn

ČEZ převzal tři elektromobily Peugeot iOn

Dne 3. května 2011 předal generální ředitel společnosti Peugeot Česká republika Yann Carnoy generálnímu řediteli společnosti ČEZ Martinu Romanovi první tři z deseti elektromobilů Peugeot i0n, které má energetická společnost podle plánu letos převzít. Předání se uskutečnilo v Praze na společném setkání partnerů společnosti ČEZ, kteří se budou podílet na výstavbě dobíjecích stanic pro elektromobily v České republice.

Představením partnerů a předáním prvních tří elektromobilů vstoupil pilotní projekt společností Peugeot ČR a ČEZ do další fáze. Té předcházelo uzavření dohody, kterou obě společnosti podepsaly 8. prosince 2010 v Praze. Ve smlouvě se společnost Peugeot ČR zavázala k dodání deseti elektromobilů Peugeot i0n v letošním a dalších 55 v příštím roce. Závazkem energetické společnosti ČEZ je vybudovat do konce příštího roku 150 dobíjecích stanic. V průběhu letošního roku nainstaluje ČEZ dobíjecí stanice v 50 lokalitách, nejčastěji v blízkosti větších měst České republiky. Stanice budou nejenom v Praze, ale také v regionu střední Moravy, jižní Moravy, západních a východních Čech.

Prvními partnery Skupiny ČEZ pro vytvoření infrastruktury pro elektromobily jsou ECE - Arkády, Dolní Břežany, Group AIG/LINCOLN, Kaufland, McDonald's, ORCO , Praha 16 - Radotín, Ségécé, TESCO, TNT, VINCI Park. Tyto společnosti se aktivně připojily do pilotního projektu rozvoje elektromobility, který je součástí konceptu energetiky budoucnosti Skupiny ČEZ nazvaného FUTUR/E/MOTION.

"Vývoj technologií vedoucích ke snížení emisí CO2 je trvalou součástí produktové strategie značky. Podpora elektromobility je tudíž pro Peugeot přirozeným a samozřejmým krokem. Její vliv na životní prostředí ovšem bude citelný až v okamžiku, kdy budou elektrické vozy dostatečně rozšířeny, což bude ještě pár let trvat. My se ale snažíme už dnes elektromobily co nejvíce lidem přiblížit - ukázat, nechat vyzkoušet a ocenit výhody těchto vozů. Jsem rád, že nyní můžeme představit Peugeot i0n i infrastrukturním partnerům a věřím, že tyto společnosti, které tu dnes byly představeny, rozšíření elektromobilů a rozvoji infrastruktury napomohou," prohlásil na setkání generální ředitel společnosti Peugeot Česká republika Yann Carnoy.

www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů