Úterý, 19. března 2024

Den otevřených dveří v nejkrásnější přírodní rezervaci Vysočiny

Na poslední květnovou neděli 29.5.2011 přichystal již tradičně Český svaz ochránců přírody Kněžice a  Chaloupky o.p.s pro širokou veřejnost Den otevřených dveří v Přírodní rezervaci Na Podlesích u Hrutova. Prohlédněte si "Louku plnou orchidejí!"

Den otevřených dveří v nejkrásnější přírodní rezervaci Vysočiny

Návštěva mokřadní louky v údolí potoka Stráž mezi obcemi Opatov a Brodce, která je v tomto čase v plném květu, bývá každým rokem nezapomenutelným zážitkem pro dospělé i děti. Ne nadarmo se tato akce jmenuje "Louka plná orchidejí".

Po provizorně zhotoveném dřevěném chodníčku se návštěvníci dostanou až do nitra rezervace, kam by suchou nohou jinak nedošli, a budou moci se seznámit s krásou nejen orchidejí, ale také dalších zajímavých rostlin a živočichů. V doprovodu odborných pracovníků a členů ZO ČSOP Kněžice mají všichni milovníci přírody možnost dozvědět se, čím je rezervace významná, jak je třeba o ni pečovat či jak může každý z nás pomoci živočišným a rostlinným obyvatelům této rezervace. Zkusit si mohou také tradiční kosení kosou, ovšem na tlustých rašelinových polštářích.

Pozvánka s dalšími informacemi a tipy, jak se návštěvník dostane do PR Na Podlesích, je k dispozici na www.csopknezice.cz. Akce byla podpořena ze společného programu MŽP a MŠMT "Národní síť environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty" administrovaného SSEV Pavučina a ČSOP.

Více informací poskytne: Kateřina Feikusová, ZO ČSOP Kněžice, 604 157 350, katerina.feikusova@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů