Čtvrtek, 25. dubna 2024

Nabídka technologií

Nabídka technologií

Stavební technologie strukturovaných izolačních panelů

Ref: 11 IE 51S6 3L0Q

Zavedená irská firma vyrábějící strukturované izolační panely (SIP) pro stavbu energeticky úsporných budov nabízí svá řešení a know-how vhodné firmě na bázi licence či obchodní spolupráce. Firma má více než 20 let praxe ve výrobě, návrhu a montáži izolačních panelů na místě.

Zrychlení procesu kompostace

Ref: 11 PL 63AV 3KCH

Polská firma nabízí inovovanou technologii kompostace a využití organického odpadu. Výhodou technologie je snížení času kompostování až o 40 % a snížení nepříjemného zápachu. Řešení lze použít pro kompostaci různých substancí. Firma hledá partnera pro technickou spolupráci nebo joint-venture.

Nová metoda výroby netkaných vláken na bázi celulózy

Ref: 11 DE 1695 3KLS

Německá firma uvedla na trh nový postup výroby vláken pro netkané textilie na bázi celulózy. Proces je jednoduchý, stabilní a ekologicky šetrný. Navíc je schopen plně převést papírovou drť na vláknovité předivo bez potřeby drahého rozpouštědla na bázi celulózy. Firma hledá zájemce o aplikaci technologie a další vývoj.

Topná skleněná plocha pro budovy

Ref: 11 PL 63AW 3KKW

Polská firma vyvinula skleněný topný panel, použitelný jako stavební prvek či nábytek. Topné těleso je odolné a dostupné v několika barvách. Firma hledá partnery se zájmem integrovat topné těleso ve svých produktech na bázi obchodní nebo technické spolupráce.

Nanomateriály pro obalový sektor

Ref: 11 IT 55Y2 3KKY

Italská firma zaměřující své aktivity na oblast nanomateriálů a ekologicky odbouratelných obalů vyvíjí obal pro potraviny. Přidání nanočástic na bázi metylcelulózy přivedlo firmu k materiálu vhodnému pro balení potravin. Firma hledá partnera z oboru pro společný vývoj finálního produktu.

Plovoucí fotovoltaické panely - prostory pro instalaci

Ref: 11 FR 37M3 3KS6

Francouzská firma vyvinula fotovoltaický systém schopný plavat na vodě. Systém umožňuje využít rozsáhlé nevyužívané vodní plochy nebo záplavové oblasti. Firma hledá nové plochy k instalaci a dalšímu rozvoji a partnery pro technickou spolupráci.

Tato rubrika je připravována ve spolupráci s Technologickým centrem Akademie věd ČR - skupinou transferu technologií, která v rámci celoevropské sítě Enterprise Europe Network zprostředkovává transfer technologií českým subjektům. Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: +420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.een.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů