Úterý, 16. dubna 2024

Mrkev za spotřebič už jen dvakrát! V sobotu nově na Kubáni

Přes 250 domácností již využilo možnost pohodlně se zbavit vysloužilých spotřebičů výměnou za svazek čerstvé zeleniny. Od soboty 4. června, kdy se ELEKTROWIN poprvé zúčastnil farmářských trhů, se podařilo vysbírat již přes 5 velkých sběrných košů.

Mrkev za spotřebič už jen dvakrát! V sobotu nově na Kubáni

Praha, 23. června 2011 - Přes 250 domácností již využilo možnost pohodlně se zbavit vysloužilých spotřebičů výměnou za svazek čerstvé zeleniny. Od soboty 4. června, kdy se ELEKTROWIN poprvé zúčastnil farmářských trhů, se podařilo vysbírat již přes 5 velkých sběrných košů. Jen minulý týden přinesli lidé na Kulaťák rekordní množství elektrozařízení. Mezi Pražany se tato forma sběru stala velmi oblíbenou. Příležitost směnit vysloužilce za svazek mrkve budou mít již tuto sobotu návštěvníci trhů na Kubánském náměstí.

"Minulý víkend se nám podařilo na Kulaťáku vysbírat rekordní množství elektrospotřebičů. Návštěvníci trhů během 6 hodin dokázali přímo přeplnit 2 velké sběrné koše," uvádí Roman Tvrzník, generální ředitel neziskové společnosti ELEKTROWIN. "Do sběrných košů přinesli návštěvníci trhů vysavač, několik fénů, žehliček, ale i rozbitou mikrovlnnou troubu," dodává Tvrzník.

Se sběrnými koši a informačním stánkem kolektivního systému ELEKTROWIN se budou moci návštěvníci farmářských trhů setkat ještě dvakrát. Tuto sobotu na Kubánském náměstí a o týden později 2. července zakončí ELEKTROWIN svoji pouť po farmářských trzích opět na Kulaťáku. "Na každém trhu vysbíráme stále větší množství elektrozařízení. Jsem zvědav, kolik svazků mrkví nakonec rozdáme na všech trzích dohromady," říká Tvrzník.

Termín Místo konání / farmářského trhu Čas
25. června 2011 Kubánské náměstí 8.00 - 14.00 hodin
2. července 2011 Vítězné náměstí / Kulaťák 8.00 - 14.00 hodin


ELEKTROWIN a.s., je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 100 000 tun vyřazených elektrospotřebičů. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost je nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Sběrnou síť tvoří více než 800 sběrných dvorů ve více než 600 městech a obcích, skoro 2500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 4000 obcích.

Pro více informací, prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677

Ivan Tučník, Bison & Rose
Email: ivan.tucnik@bisonrose.cz
Tel.: 777 923 401

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů