Pátek, 29. března 2024

Novinky Velké výzvy

Novinky Velké výzvy

LÉTO
Velká výzva na Rock for People

Hned první zastávkou letního festivalového turné Velké výzvy bude největší český festival Rock for People. Hnutí DUHA přiveze na festival svůj Kinostan s pořádnou dávkou zajímavých (a nejen ekologických) snímků. Pro letošní rok jsme pro vás připravili taky několik výrazných novinek - partnerem Kinostanu se stal filmový festival Jeden svět v rámci programu Promítej i ty. Můžete se těšit na unikátní předpremiéru filmu "Rajče On The Road". Festival se koná od 2. do 5. července 2011 v Hradci Králové na letišti Věkoše. Více na webu.

EVROPA
Zelené zákony klíčí

Zákony, které rozhýbou rozvoj moderní čisté ekonomiky, rostou v Evropě jako houby po dešti. Ve Velké Británii se na takovém zákoně shodla vláda i opoziční strany, odbory i Konfederace britského průmyslu. Obdobnou legislativu už diskutují vlády nebo parlamenty v Belgii, Dánsku, Irsku, Finsku, Maďarsku či ve Slovinsku nebo na Maltě. Další informace o zahraničních zákonech zde.

OHLÉDNUTÍ
Kampa zažila festival Hnutí DUHA

Skoro deset tisíc lidí přišlo v na začátku června podpořit Hnutí DUHA na festival zeleného života na pražské Kampě. Přilákaly je špičkové hudební skupiny, divadlo pro děti, farmářský trh a zelené vychytávky pro každodenní život. Nechyběl šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka s rodinou, hudebníci jako David Koller či Mário Bihári a další. Fotogalerie z festivalu zde.

JDOU DO TOHO
Lidé, nevládky, firmy, osobnosti

Iniciativu Velka výzva podporují české humanitární a rozvojové organizace jako je Člověk v tísni, Charita ČR, ADRA a desítky dalších. Zákon o snižovaní emisí chtějí české ekologické organizace. Velkou výzvu podporuje padesátka firem a pětadvacet českých osobnosti v čele s Václavem Havlem. Své poslance a poslankyně už k přijetí zákona vyzvalo již téměř 16 000 lidí. Děkujeme.

Co můžete udělat Vy?

* Přidejte se a přesvědčujte politiky o výhodách moderních zelených řešeních s námi. Bude Vás to stát jen chvíli Vašeho času a opravdu to pomůže. Napište dopis poslanci či poslankyni.
* Informujte o iniciativě své přátele a známé. Ať se připojí také.
* Napište si o propagační materiály Velké výzvy zdarma a distribuujte je ve svém okolí nebo si objednejte putovní výstavu a domluvte umístění ve škole, kavárně, knihovně, kině...
* Objednejte si v internetovém obchodě ekologicky šetrné tričko či tašku Velké výzvy a podpořte práci Hnutí DUHA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů