Úterý, 19. března 2024

Olomoucká zoo chystá o svátcích večerní prohlídky i s průvodcem

Návštěvníci olomoucké zoologické zahrady si budou moci prohlédnout na začátku příštího týdne zvířata i v nočním čase. Zahrada už tradičně s příchodem svátků chystá večerní prohlídky. V pondělí i v úterý se budou moci lidé dozvědět zajímavosti ze života zdejších obyvatel i na komentovaných prohlídkách. ČTK to řekla mluvčí zoo Hana Labská.

Olomoucká zoo chystá o svátcích večerní prohlídky i s průvodcem

"Večerní prohlídky v předvečer červencových svátků se konají už potřetí. Letos jsme se rozhodli čas posunout kvůli rodinám s malými dětmi, uskutečníme je o něco dříve. Pokladna bude otevřena až do 19:00, návštěvníci budou moci zahradu opustit až do 21:00," uvedla mluvčí. Podotkla, že zvířata jsou tuto dobu obvykle aktivnější a chovají se zcela jinak než v běžnou návštěvní dobu za přítomnosti zaměstnanců zoo.

V tyto večery zahrada připravila i komentované prohlídky, při nichž se návštěvníci dovědí mnoho informací ze života zdejších obyvatel. Průvodci jim představí i některé zajímavé zvířecí osobnosti, které se zapsaly do historie zoo. "Jde například o hrošici Blanku, žirafu Veroniku, která má již 23 let a je matkou dvou žirafích dvojčat, což je rarita. Představena bude i lvice Lilly, která byla uměle odchována a přesto je dobrou matkou, ale i arktická vlčice, která je alfa samicí celé smečky zdejších arktických vlků," doplnila Labská.

Komentovaná prohlídka zoo s průvodcem začíná v 18:30 na dětském hřišti u vchodu do zoologické zahrady. Zájemci by se měli předem ohlásit na e-mailové adrese hana.labska@zoo-olomouc.cz nebo na telefonu 774 450 411.

Svatokopecká zoo chová na 400 druhů zvířat. Návštěvníci zahrady mohou spatřit v areálu kolem 1800 kusů zvířat. Zahrada má za sebou více než padesátiletou historii, otevřena byla v červnu roku 1956.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů