Sobota, 20. dubna 2024

Začala letní fotografická soutěž Vyfoť projekt

Začala letní fotografická soutěž Vyfoť projekt

Vyhlašovatelem a pořadatelem této soutěže je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Samostatné oddělení publicity EU, které připravilo na letní měsíce červenec a srpen fotografickou soutěž, zajímavou nejen svým tématem, ale i cenami pro vítěze a vylosované soutěžící. Akce probíhá v termínu od 1. července do 31. srpna a má jako téma fotografie projektů podpořených z evropských fondů. Resort životního prostředí se k této soutěži připojuje a nabízí k vyfocení a zaslání do soutěže i ukončené projekty z Operačního programu Životní prostředí, které najdete například zde na našich stránkách.

Co musíte udělat pro to, abyste vyhráli jednu z hodnotných cen? Je to snadné, stačí vyfotografovat projekt podpořený z fondů Evropské unie, zapsat si jeho název a přihlásit fotografie do soutěže. Nezáleží na tom, jestli jste amatérský fotograf nebo ostřílený profík, vyhrát může úplně každý.

V jakých kategoriích se soutěží? Hlavní kategorií je Nejtalentovanější fotograf/ka, které vybere v měsíci září odborná porota. Vedlejší kategorií je Nejaktivnější fotograf/ka, kde, jak název napovídá, se vítězi stanou soutěžící, kteří do soutěže přihlásí nejvíce fotografií různých projektů. Přihlášení soutěžící jsou se svými fotoalby automaticky zařazeni do losování o ceny, které bude probíhat po celou dobu trvání soutěže. Čím více projektů nafotíte a přihlásíte do soutěže, tím větší šanci máte vyhrát.

Kromě kvalitních digitálních zrcadlovek, rodinných digitálních kompaktů Canon a fotokurzů dle vlastního výběru se hraje také o víkendové pobyty pro dvě osoby v hotelích, jejichž rekonstrukce byla podpořena z fondů Evropské unie, a o další atraktivní ceny.

Nyní stačí vyrazit do terénu a fotografovat projekty podpořené z fondů EU, které objevíte ve vašem okolí, nebo při vašich cestách po České republice.

A jak zjistíte, že se opravdu jedná o projekt podpořený z fondů EU? Nápověda je pro vás připravena na webových stránkách soutěže http://www.vyfotprojekt.cz/, na kterých také naleznete více informací o soutěži a kompletní přehled cen.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů