Pátek, 19. dubna 2024

Peugeot iOn objede republiku

Peugeot iOn objede republiku

Elektromobil Peugeot i0n se vydá v rámci projektu Electric Emotion Tour na dvoutýdenní cestu kolem České republiky, aby demonstroval možnosti využití elektrického pohonu. Vůz přejede hranice všech sousedních států, navštíví 17 měst a překoná více než 1500 km. Cesta začne 2. srpna v Praze a protne Plzeň, Karlovy Vary, Teplice, Jablonec nad Nisou, Vrchlabí, Hradec Králové, Letohrad, Olomouc, Ostravu, Zlín, Otrokovice, Lednici, Brno, Dukovany, Jihlavu a Kolín. Dvoutýdenní cestu zakončí Peugeot i0n opět v Praze dne 15. srpna.
Zastávky v jednotlivých městech potřebné k dobití vozu budou moci využít zájemci z řad veřejnosti a v daných lokalitách si jízdu elektromobilem vyzkoušet. Projekt Electric Emotion Tour tak přispěje k seznámení široké veřejnosti s technologií elektrických vozů, jejich vlastnostmi a používání.
V průběhu cesty budou měřeny a zaznamenávány údaje o počtu dobití, ujeté vzdálenosti, provozních nákladech a podobně. Tyto informace budou použity k doložení českých rekordů, o jejichž vytvoření se realizační tým pokusí. Rekordy se budou týkat největší vzdálenosti ujeté elektromobilem za určité časové období a nejnižších provozních nákladů na kilometr. Projekt vznikl za podpory čtyř partnerů, kterými jsou Peugeot ČR, skupina ČEZ, Terinvest a Elektrika.cz.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů