Sobota, 20. dubna 2024

Talnet - příležitost pro šikovné žáky

Talnet - příležitost pro šikovné žáky

Pro žáky, kteří jsou v oboru přírodních věd dále než jejich vrstevníci ve škole, kteří žádají individuální přístup a touží po kontaktech s lidmi stejného zaměření, připravil projekt Talnet opět několik novinek.

Do 24. 9. 2011 se mohou přihlásit do některé z aktivit, umožňující jim rozšíření vlastního obzoru, volbu přístupu a možnost klást otázky, na které nenacházejí u svých učitelů z různých důvodů odpovědi. Talnet nabízí účast ve 28 online kurzech (T-kurzech), které mohou zájemci studovat dle svých časových možností, v oborech, jež si sami zvolí a v nichž mohou využít potenciál expertů - instruktorů, kteří se těší na každý zvídavý dotaz.

Letošní novinkou je kurz Proč nám chutná, aneb biologie, chemie a fyzika v kuchyni. Jak název napovídá, bude se jednat o multidisciplinární kurz a snad bude i chutným soustem pro mlsné přírodovědné jazýčky.

Účastníci z T-kurzů si mohou dále vybrat z nabídky T-exkurzí, soustředění, mohou se zúčastnit mezinárodních aktivit i speciálního workshopu Light designu připraveného ve spolupráci s Institutem intermédií při ČVUT.

T-kurzy jsou určeny pro věk 13 - 19 let, ale přihlásit se mohou i mladší nadané nebo motivované děti. Aktivity jsou připraveny tak, že kromě odborných znalostí mají účastníci možnost pracovat i na rozvoji dalších stránek své osobnosti. Při diskuzích a obhajobách seminárních prací uplatní schopnost vyjadřování, prosemináře jsou zaměřeny na kritické myšlení a vedení diskuze, na soustředěních je možnost rozvinout schopnost prezentace, je připravena sada testů osobnosti a možnost poradenství zkušených psychologů.

Do některých aktivit je možno se přihlásit i bez účasti v T-kurzech. Při velkém zájmu však mají přednost studující z kurzů. Vice informací a přihlášku najdete na www.talnet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů