Pátek, 19. dubna 2024

Budvar nabízí na letních festivalech ekologické kelímky

Budvar nabízí na letních festivalech ekologické kelímky

Budějovický Budvar začal jako jeden z prvních pivovarů v tuzemsku podávat své nápoje na letních festivalech v ekologických a vratných kelímcích. Ty jsou vyrobeny z polypropylenu a Budvar do nich točil nápoje například během letošního mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, řekl ČTK mluvčí pivovaru Petr Samec.
Plast, z něhož se kelímky vyrábí, je podle Samce odolný a snadno recyklovatelný. "Oslovili jsme tím především ekologicky smýšlející lidi," řekl mluvčí.

Podobné ekologické opatření se objevilo nedávno také například na mistrovství světa ve fotbale žen v Německu. Pivo, bez něhož si většina Němců nedokáže sledování fotbalu představit, stejně jako ostatní nápoje se tam čepovaly jen do vratných kelímků.

Na hudebních festivalech v tuzemsku většinou lidé dostávali kelímky proti dvacetikorunové záloze. Ta se jim vrátila v momentě, kdy kelímek zase odevzdali.

Během mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si zase návštěvníci zakoupili svůj vlastní recyklovatelný kelímek za 40 korun. "Obdrželi pak do něj náš nápoj se slevou a po skončení festivalu si mohli kelímek nechat jako suvenýr," řekl Samec.

Podle něj zatím pivovar neví, s jakým ohlasem se ekologický kelímek u lidí setkával. Výsledky tohoto projektu prý Budvar bude znát na podzim, až skončí éra festivalů.

Letní akce, na nichž nabízel své nápoje Budvar, zatím podle odhadů navštívilo na 100.000 lidí. Venkovní sezona pro pivovar vyvrcholí 10. září, kdy se konají oslavy při 116. výročí založení Budvaru.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů