Středa, 24. dubna 2024

Spuštěn Evropský fond pro energetickou účinnost - finance i pro podnikatele

Spuštěn Evropský fond pro energetickou účinnost - finance i pro podnikatele

Začátkem července 2011 byl oficiálně spuštěn Evropský fond pro energetickou účinnost (EEEF). Jsou v něm k dispozici finanční prostředky určené na zvyšování energetické účinnosti v EU.

I když je zmíněný fond primárně určen místním, regionálním a celostátním institucím veřejného sektoru zejména v městském prostředí, bude jej moci využít také podnikatelská sféra. Fond bude zpočátku hospodařit s 265 miliony eur.

Hlavním správcem tohoto fondu byla stanovena Deutsche Bank, která v nejbližší době také spustí specializované webové stránky s bližšími informacemi o možnostech získání finančních prostředků a návod k zasílání konkrétních projektů. Již nyní se však mohou podnikatelé obrátit na paní Silvii Kreibiehl (e-mail: silvia.kreibiehl@db.com, tel: +49 69 910 366 67).

Fond byl zřízen na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1233/2010, kterým se mění nařízení č. 663/2009 o zavedení programu na podporu hospodářského oživení prostřednictvím finanční pomoci Společenství pro projekty v oblasti energetiky. Na tomto projektu se podílí také Evropská investiční banka a další subjekty.

Zvyšování energetické účinnosti nejen ve výrobě, ale i ve stavebnictví Hospodářská komora ČR jednoznačně podporuje. Jde o jeden z nástrojů, jak udržet tuzemskou ekonomiku dlouhodobě konkurenceschopnou.

Další informace jsou k dispozici na

http://ec.europa.eu/energy/eepr/eeef/eeef_en.htm
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů