Sobota, 20. dubna 2024

ZETOR Forterra - ekologický borec z Brna

ZETOR Forterra - ekologický borec z Brna

Traktor Zetor Forterra 135 s novým 16ventilovým motorem získal jedno z nejlepších hodnocení v náročném testu Německé zemědělské asociace (DLG). Zařadil se tak mezi traktory se čtyřválcovým motorem s nejnižší a nejefektivnější spotřebou paliva na trhu.

"Testovací centrum Německé zemědělské asociace je velmi uznávané a jeho rozhodnutím je přikládána velká důležitost. O to více mě těší, že traktor Forterra 135 uspěl a dostál všeho, co našim zákazníkům garantujeme," uvedl Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel ZETOR TRACTORS a. s.

Zetor Forterra 135 16 V patří do kompletně inovované řady Forterra 2010 a vyznačuje se elegantními úpravami vnějšího designu, interiéru i příslušenství, a také zcela odlišným motorem, který mimo jiné stojí právě za zmiňovaným úspěchem. U tohoto modelu je poprvé použit čtyřválcový motor Z 1605 s šestnáctiventilovou technikou. Jedná se o zcela novou koncepci, která zajistí zvýšení maximálního výkonu o 8 kW, převýšení točivého momentu o více než 36 %, snížení tepelného zatížení motoru a především pak snížení spotřeby paliva.

Pozitivní hodnocení také podporuje měření spotřeby paliva - s pouze 283 g/kWh byla Forterra 135 zařazena ke špičce a je o 5,7 % úspornější než průměr všech dříve testovaných traktorů. 180-litrová nádrž tak vydrží na celý pracovní den.

Stejně dobře obstála v testu také zvedací síla, hydraulický výkon a ovladatelnost modelu Zetor Forterra 135.

ZDROJ: ZETOR , Agroinfo

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů