Čtvrtek, 28. března 2024

Nové nízkoemisní supermini od VW představeno!

Nové nízkoemisní supermini od VW představeno!

Malý Volkswagen s tříválci napovídá chystané a dlouho očekávané supermini mladoboleslavské Škody.

Volkswagen Up! - tohle bude nová malá Škoda

Nový 3,54 m dlouhý Volkswagen Up! přichází s novou generací tříválců, které mají velmi dobré výkony, ale také velmi nízkou spotřebu a emise. Volkswagen také spouští nový program financování, který má auto přiblížit co nejvíce lidem.

Volkswagen Up! se začne prodávat v prosinci 2011 a v nabídce budou tři verze - "Take Up!" bude základní nejlevnější, lépe vybavená a na komfort zaměřená se bude jmenovat "Move Up!" a nejluxusnější ponese označení "High Up!" a budou z ní vycházet ještě dvě verze Up! Black a Up! White.

VW Up! těží z poměrně dlouhého rozvoru - délkou 2,42 m je jen o 3 cm kratší než rozvor Škody Fabia. Uvnitř tak bude zaručeně dostatek místa pro čtyři dospělé. Volkswagen slibuje slušný zavazadlový prostor - v základním uspořádání 251 litrů, po sklopení zadních sedadel až 951 litrů.

Pohonná jednotka, litrový tříválcový motor má výkon 60 nebo 75 koní. Spotřebovat má 4,2 nebo 4,3 litru na 100 km a s emisemi se vejde pod 100 g/km CO2. V nabídce bude i verze na CNG, která bude mít výkon 68 koní a spotřebu 3,2 kg plynu na 100 km. Snížení spotřeby má pomoci i standardně dodávaný systém stop/start. V roce 2013 se očekává elektrická verze.

Zajímavostí je systém City Emergency Braking, který je aktivní v rychlostech do 30 km/h. Pomocí laseru sleduje situaci před vozem a v případě náhlé překážky umí vozidlo úplně zastavit. Volkswagen tvrdí, že to pomůže minimalizovat drobné městské kolize z nepozornosti.

ZDROJ: autoweb.cz, kráceno, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů