Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hlasujte v anketě Strom roku a vyhrajte vzrostlý strom!

Hlasujte v anketě Strom roku a vyhrajte vzrostlý strom!

. Podpořte svůj strom i kraj, přispějte k jeho odbornému ošetření a na výsadbu stromů a zařaďte se do slosování o ceny! Letos je hlasování v anketě Strom roku "5 v 1"!
. U příležitosti desátého výročí ankety Strom roku se společnost Arboeko rozhodla odměnit objednatele vylosovaného platného hlasovací archu vzrostlým stromem.
. Známá spisovatelka Marie Hrušková zase věnuje další desítce vylosovaných knihu Stromy památné v kresbách Jaroslava Turka s vlastnoručním podpisem.
Brno (20. září 2011) - Nadace Partnerství, pořadatel ankety Strom roku, se u příležitosti jubilejního desátého ročníku ankety rozhodla odměnit objednatele platných hlasovacích archů. Jeden vylosovaný šťastlivec obdrží od společnosti Arboeko vzrostlý sedmiletý strom dle vlastního výběru. Dalších deset vylosovaných získá knihu Marie Hruškové - Stromy památné v kresbách Jaroslava Turka - s jejím vlastnoručním podpisem. Lidé tak letos hlasováním v anketě mohou nejen podpořit svůj strom i kraj a díky vítězství v anketě pro něj získat odborné ošetření, ale mohou také sami něco vyhrát. Hlasováním v anketě zároveň symbolicky zasadí strom, protože přispějí do veřejné sbírky určené na výsadbu a ochranu stromů. Novinkou je účast vítěze v mezinárodní anketě Evropský strom roku, takže propagace místa, ve kterém strom roste, bude celoevropská!
Do rozhodování o vítězném Stromu roku 2011 se může zapojit opravdu každý - buď zasláním dárcovské SMS nebo podpisem na hlasovacím archu. Hlasování je zpoplatněné a jeho výtěžek směřuje na výsadbu a ochranu stromů v ČR. "Na jaře letošního roku jsme z veřejné sbírky podpořili celkem 24 projektů výsadeb stromů, díky nimž přibylo po celé České republice více než 2 000 kusů nových dřevin," upřesňuje koordinátorka ankety Hana Rambousková. Jednotlivé finalisty je možné podpořit zasláním dárcovské SMSve tvaru DMS STROM1-12(dle čísla přiděleného každému stromu) na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, 27 Kč půjde na výsadbu stromů. Lidé mohou také připojit svůj podpis na hlasovací arch. Ten stojí 60 Kč a je na něm místo pro 20 hlasů. Jedenáct vylosovaných objednatelů platných archů pak získá zmíněné ceny.
Vítězný strom obdrží nejen prestižní titul Strom roku 2011, ale také odborné arboristické ošetření od společnosti Prostrom Bohemia. Následně bude Českou republiku reprezentovat v mezinárodní anketě Evropský strom roku. O evropský titul bude soutěžit se stromy z Bulharska, Francie, Irska, Maďarska, Polska, Rumunska a Slovenska.
Celostátní anketa Strom roku je v České republice největším a nejpopulárnějším ekologickým projektem svého druhu. Od roku 2002 se do ní podařilo zapojit téměř 370 tisíc lidí. Cílem ankety je jednoduchým způsobem rozvíjet vztah lidí ke stromům a k místu, kde žijí, a zároveň upozorňovat na negativní trend ubývání rozmanitosti rostlinných a živočišných druhů.
Anketu Strom roku spolufinancuje Státní fond životního prostředí ČR, Ministerstvo životního prostředí a Visegrádský fond.
Podrobné informace o anketě: www.stromzivota.cz/anketa a www.darcovskasms.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů