Čtvrtek, 25. dubna 2024

V uplynulém školním roce děti zrecyklovaly 206 tun elektroodpadu

V uplynulém školním roce děti zrecyklovaly 206 tun elektroodpadu

Do ekologického projektu Ukliďme si svět, jehož organizátorem je kolektivní systém ELEKTROWIN, je zapojeno již více než 200 tisíc žáků ze 700 základních a středních škol po celé republice. Projekt, jehož cílem je naučit děti odevzdávat vysloužilé elektrospotřebiče k recyklaci, se v uplynulém roce setkal s rekordním zapojením žáků a studentů. Na školách se totiž ve školním roce 2010/2011 vysbíralo více než 206 tun vysloužilců. Za všechny čtyři roky se pak vysbíralo úctyhodných 424 tun elektrospotřebičů!

"Počet škol, které se do projektu zapojují, každým rokem roste. Jen v uplynulém školním roce se jich zaregistrovalo na 500" komentuje výsledky Roman Tvrzník, generální ředitel kolektivního systému ELEKTROWIN. "Narůstá rovněž množství vybraných vysloužilců, což jen potvrzuje skutečnost, že naše děti nejsou k recyklaci tak liknavé, jak se někdy tvrdí."

Vzdělávací projekt Ukliďme si svět žáky základních a středních škol aktivně motivuje k zapojení se do zpětného odběru. "Za účast v projektu školy od ELEKTROWINu získávají odměnu, která je odvislá od celkového množství odevzdaných spotřebičů. Za ní si pak školy mohou pořídit třeba nová sportoviště, dětské hřiště nebo učební pomůcky," vysvětluje Roman Tvrzník.

Pro letošní rok se pak ELEKTROWIN rozhodl připravit pro základní školy nový projekt s názvem Recyklační hlídka. V průběhu školního roku 2011/2012 navštíví členové Recyklační hlídky 100 škol po celé České republice. Zábavnou a interaktivní formou seznámí děti s pozitivními dopady recyklace na životní prostředí, umožní jim vyzkoušet své "recyklační vědomosti" prostřednictvím testů a soutěží, a navíc jim nabídne možnost vyzkoušet si tucet exponátů zapůjčených z libereckého IQ parku.


Pro více informací, prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů