Pátek, 29. března 2024

Kdo třídí, zaslouží odměnu!

Kdo třídí, zaslouží odměnu!

Třídění odpadu se pro obyvatele Ostravy stává běžnou součástí jejich života. Jen za letošní půlrok se jim podařilo vytřídit o 500 tun více odpadu než za stejné období v loňském roce, což v přepočtu představuje čtyři miliony korun, které může město Ostrava dále ve prospěch svých občanů využít. OZO Ostrava se proto ve spolupráci se společností EKO-KOM rozhodlo poctivé třídiče odměnit a motivovat je k dalšímu poctivému třídění.

Na období 3. až 9. října 2011 společnost OZO Ostrava ve spolupráci se společností EKO-KOM naplánovala akci "Kdo třídí, zaslouží odměnu!". Během tohoto týdne rozdá OZO tým v různých částech Ostravy 700 setů praktických OZO tašek na třídění odpadu a speciální třídicí trička na podporu kampaně "třídíme!!!" od společnosti EKO-KOM. Separační tašky mohou v domácnostech třídičů sloužit jako nádoby na třídění odpadu. "Jde o praktický třídílný set snadno omyvatelných tašek na plast, sklo a papír, jenž je vhodný k opakovanému užití. Tašky mohou stát samostatně, nebo mohou být spojeny do jednoho trojdílného setu díky suchému zipu, kterým jsou opatřeny. Na přední straně každé tašky je potisk, který informuje občana o tom, pro jaký druh odpadu jsou určeny a do kterých kontejnerů tento odpad patří," říká tisková mluvčí společnosti OZO Ostrava Mgr. Vladimíra Karasová.

Tašky společně s třídicím tričkem dostanou všichni ostravští "třídiči" odpadu, které OZO tým v průběhu zmíněného týdne na svých projížďkách Ostravou zastihne, jak třídí odpad do barevných kontejnerů na některém ze separačních stanovišť, kterých je v současnosti v Ostravě celkem 1180. O celé akci bude ostravská veřejnost informována od 3. do 10. října 2011 v těchto rádiích: Český rozhlas Ostrava, Hitrádio Orion, Kiss Morava, Čas, Frekvence 1, Evropa 2 a Impuls. Tato rádia všechny zájemce včas upozorní na aktuální lokaci OZO týmu. "Všem poctivým třídičům přeji za naši společnost, aby měli při odchytávání OZO týmu štěstí a přinesli si do své domácnosti nejen tyto praktické nádoby na třídění odpadu, ale i slušivé třídicí tričko od EKO-KOMu," dodala Vladimíra Karasová.

Kdy a kde můžete v Ostravě potkat OZO tým:

Středa 5. října 2011:


Moravská Ostrava a Přívoz, Petřkovice, Lhotka, Hošťálkovice

Čtvrtek 6. října 2011:
Mariánské Hory a Hulváky, Vítkovice, Nová Ves

Pátek 7. října 2011:
Zábřeh, Výškovice, Proskovice, Stará Bělá

Sobota 8. října 2011:
Hrabůvka, Dubina, Bělský Les, Nová Bělá, Hrabová

Neděle 9. října 2011:
Slezská Ostrava, Michálkovice, Radvanice, Bartovice

Další informace:
Mgr. Vladimíra Karasová
tisková mluvčí
OZO Ostrava s.r.o.
e-mail: karasova@ozoostrava.cz
telefon: 596 251 241, 602 183 374

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů