Pátek, 19. dubna 2024

GEOtest pomáhá s odpadovým hospodářstvím v Bosně

GEOtest  pomáhá s odpadovým hospodářstvím v Bosně

Zahájení projektu "Rozvoj odpadového hospodářství v municipalitách Doboj a Maglaj"

Dne 17.10.2011 proběhlo v Doboji oficiální zahájení projektu "Rozvoj odpadového hospodářství v municipalitách Doboj a Maglaj" financovaného z prostředků České rozvojové agentury.

Projekt bude probíhat do konce roku 2013 a jeho základními cíly jsou - příprava projektové dokumentace pro výstavbu regionální skládky, osvětová kampaň jak správně nakládat s odpady a technologická dodávka.

Při slavnostním zahájení byla předána první část technologické dodávky a to počítačové vybavení pro Doboj a Maglaj a podepsána Smlouva o spolupráci mezi realizátorem projektu společností GEOtest, a.s. a lokálním koordinátorem organizací LAG.

Ceremoniálu se účastnili - velvyslanec České republiky v Bosně a Hercegovině Tomáš Szunyog, obchodní rada velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině Vladimír Randáček, místopředseda Republiky Srbské p. Enes Suljkanović, starostové obcí Maglaj a Doboj Mehmed Mustabašić a Obren Petrović, Manažer projektu za GEOtest, a.s. Zdeněk Železný, ředitel společnosti Geotest Sarajevo Damir Kasum, ředitelka organizace LAG Maja Mišić a Edin Arapović - pracovník kanceláře LAG v Maglaji.

ZDROJ: GEOtest

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů