Pátek, 29. března 2024

Novinky z Arniky - listopad 2011

Novinky z Arniky - listopad 2011

Prubezne vysledky celostatni anktety "Alej roku 2011". Hlasujte i Vy.

Ankety se zucastnilo jiz pres 1900 hlasujicich. A nektera stromoradi se zacinaji dostavat do vedeni. Chcete-li hlasovat pro alej z blizkosti vaseho bydliste, podivejte se na mapku nominovanych aleji. Hlasovat muzete az do konce listopadu. Slavnostni vyhlaseni vitezne aleje probehne v prosinci.


Olomoucky kraj ziskal unikatni prehled svych aleji

Tipnete si, jaka je celkova delka vsech evidovanych aleji na Olomoucku. Databazi aleji jsme zpracovali ve spolupraci s Univerzitou Palackeho v Olomouci a Agenturou ochrany prirody a krajiny CR a mela by souzit k zahajeni pravidelne odborne pece a k obnove stromoradi.


Sestavili jsme zebricky nejvetsich znecistovatelu v CR za rok 2010

Z informaci o mnozstvi pouzitych a vypustenych nebezpecnych latek do zivotniho prostredi v CR v roce 2010 dostupnych v Integrovanem registru znecistovani jsme zpracovali zebricky znecistovatelu. Pochvalu od nas dostavaji podniky, ktere sve emise toxickych latek oproti lonskemu roku omezily. Behem podzimu zpracujeme tez podrobne zebricky znecistovatelu pro jednotlive kraje.


Hlasujte v kratke ankete

Pro spotebitele nekdy neni snadne zjistit, zda vyrobek (hracka, nabytek, elektrospotrebic,...) neobsahuje zdravi skodlive latky. Zajima nas, jak tuto otazku resite behem nakupu vy. Vyplnte prosim nasi kratkou anketu slozenou z peti jednoduchych otazek. Dekujeme.


Fotografie z oslavy 10 let Arniky

8. rijna jsme oslavili 10 let existence Arniky. Prubeh vecera zaznamenal fotograf Arniky a sefredaktor ctvrtletniku Arnikum Jan Losenicky.


Podporte kampan Zachranme stromy. Objednejte si placky v nasem e-shopu.

Vyberte si z 15 motivu a ozdobte si kabat nebo tasku. Prostredky ziskane prodejem placek uzijeme k zachrane stromu pred zbytecnym kacenim. Placky ci jine predmety a publikace z naseho e-shopu mohou byt take vhodnym prekvapenim pro vase blizke. S blizicimi se vanocnimi svatky pro vas pripravime i specialni vanocni balicky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů