Pátek, 29. března 2024

Novinky 7.G: Záchranný plán 7.G v poločase

Novinky 7.G: Záchranný plán 7.G v poločase
  1. DĚKUJEME DÁRCŮM: Záchranný plán 7.G v poločase
  2. 7.G DOTAZNÍK: Zajímá nás váš názor
  3. CHYSTANÉ ČÍSLO 7.G: Na co se můžete těšit?
  4. FOTOREPORTÁŽ: Národní park Bieszczady


DĚKUJEME DÁRCŮM
Záchranný plán 7.G v poločase

Chvíli to vypadalo, že jubilejní 20. ročník Sedmé generace by se mohl stát rovněž tím posledním. Díky souhře grantové nepřízně a dalších trudných ekonomicko-politických okolností se náš rozpočet propadl hluboko do červených čísel. Když jsme v těžkých časech oslovili o podporu naše předplatitele a sympatizanty, nečekali jsme tak silnou odezvu. Díky více než stovce tisíc vašich korun nám však výhled na příští rok poněkud zrůžověl. Už teď je jasné, že do jednadvacátého ročníku budeme moci vykročit, a doufáme, že jen u nakročení nezůstane. Vaše dosavadní pomoc je pro nás velikým závazkem, abychom ve své snaze nenechat 7.G padnout ještě přidali. Vyhráno zatím zdaleka není, ale pokud ve své podpoře neustanete, s úlevou si schováme pesimismus na lepší časy. Díky!

Dar Sedmé generaci můžete zaslat na účet číslo 58645864/0300 u ČSOB. Prosíme uvést variabilní symbol 777 a zaslat potvrzující informaci na e-mail sgenerace@hnutiduha.cz. Anebo nám rovnou napište a my se s Vámi dohodneme na podrobnostech.


7.G DOTAZNÍK
Zajímá vás náš názor

Čeho je v Sedmé generaci příliš? Co naopak chybí? Jaký článek vás v poslední době zaujal? Chtěli bychom se dozvědět víc o těch, pro které časopis tvoříme, abychom jej mohli dělat ještě víc "na míru". Připravili jsme si za tím účelem několik zvídavých otázek. Odpovědi na ně vám nezaberou víc než pár minut a nám velmi pomůžou. Děkujeme za vyplnění!


CHYSTANÉ ČÍSLO 7.G
Na co se můžete těšit?

V právě připravovaném šestém čísle 7.G se můžete těšit na máchovské putování do Itálie, stromové klokany z Papua-Nové Guinei, výměnné freecyclingové sítě, porovnání ekologických dopadů knih a čteček, šumavské dění po letní blokádě, negativní úrok ekonoma Silvio Gesella nebo recenze knih Fair Trade či Stařec, který četl milostné romány. Přineseme i vzpomínku na zesnulého beskydského lesoochranáře Leo Košťála a rozhovor s ekologem a medvědím popularizátorem Erikem Balážem. A to samozřejmě není vše.


FOTOREPORTÁŽ
Národní park Bieszczady

Park plný borůvek, motýlů a medvědů. I tak by se dal pojmenovat Národní park Bieszczady, nacházející se v jihovýchodním cípu Polska na trojmezí s Ukrajinou a Slovenskem. V létě si jej prošlapal nový redakční spolupracovník Sedmé generace Dominik Grohmann a alespoň zlomek přírodních krás zachytil do fotogalerie, na níž se můžete podívat zde.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů