Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Oblíbenou disciplínou mezi mladými sportovci je lyžařský styl freestyle. Skoky, salta a jiná vzdušná akrobacie - to je nový trend v lyžování teenagerů. Z tohoto důvodu pořádá komplex Dolomiti Superski v zimní sezoně 2011/2012 další ročník "Drop in" Freestyle Day. Mezi vyznavači freestylu se výraz drop in používá k označení prvního setkání s touto zábavnou aktivitou. Drop in je ale zároveň varováním pro ostatní, že se dotyčný právě chystá na zdolání některé z překážek ve snowparku. Cílem akce je představit účastníkům freestylové techniky bezpečnostní pravidla a vysvětlit důležitost ochrany přírody. Lektoři 22 lyžařských škol představí nové způsoby jízdy na lyžích či snowboardu.

U Vacenovic na Hodonínsku někdo v uplynulých dvou týdnech vykácel a ukradl přes 70 mladých borovic, které se patrně pokusí prodat jako vánoční stromky. Jde o zatím největší krádež svého druhu v letošním roce na jižní Moravě. Vznikla při ní škoda 14.000 korun, řekl dnes ČTK mluvčí policie Petr Zámečník. Zlodějům hrozí až dva roky vězení.
Stromky rostly ve volně přístupné lesní školce. Borovičky byly vysoké 1,5 až dva metry. Měly tedy ideální velikost, aby se mohly stát ozdobou Vánoc. K odvozu stromků potřebovali pachatelé nákladní auto. Pátrá po nich policie.
Policisté v uplynulých dnech vyzvali lesníky a majitele mladých lesních porostů, aby byli opatrní kvůli zlodějům. Hrozí nejen krádeže mladých stromků, ale i poškození lesních porostů.
Na mnoha místech se zpřísnila ostraha lesa. Někde správci dokonce kmeny stromů zablokovali přístupové cesty ke školkám, aby ztížili odvoz nelegálně vytěžených stromků.

Sanace ekologických zátěží privatizovaných podniků probíhá již od roku 1992. I když sytém není ideální (ostatně co je v České republice
ideální?) byly vyčištěny desítky kontaminovaných areálů, zabezpečeny skládky nebezpečných odpadů, odstraněny nebezpečné technologie. V roce
2008, kdy celý proces již směřoval ke konci, napadla někoho, aby do té doby relativně jasný systém vypisování tendrů na jednotlivé sanace byl změněn na jeden obrovský neprůhledný supertender. Náklady namísto očekávaných 30 mld. Kč byly ohodnoceny částkou 114 mld. Kč. Myšlenka hodná Lucifera. O tom, kdo je oním Luciferem a zda se podařilo vytunelovat 70 mld. Kč budou diskutovat Čestmír Klos a Eva Tylová v diskuzi Luciferova ekozakázka.
15.12. od 17:00 na www.DOX.cz

Automobilka Škoda Auto pokračuje v zaměření své komunikace na propagaci ekologie provozu. Jako další kampaň z tohoto cyklu odstartuje tiskovou reklamu propagující možnost recyklování náhradních dílů. Plakáty na toto téma vytváří dvorní agentura automobilky Leagas Delaney Praha, reklamy by se měly objevit po celé dealerské síti Škody Auto.

Společnosti LeasePlan Corporation N.V. a Toyota Motor Europe uzavřely partnerství zaměřené na širší uplatnění ekologických vozidel ve firemních autoparcích. Díky tomu získají firemní zákazníci společnosti LeasePlan přístup k nejnovějším inovacím v oblasti plug-in hybridních elektromobilů, které ztělesňuje nový model Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů