Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Pestrobarevná směsice charakterizuje obaly nové řady malířských nátěrů Balakryl Color. Tucet svěžích pastelových odstínů doplněný bílou variantou nahrazuje původní řadu stejného názvu. Balakryl Color představuje kvalitní otěruvzdorný interiérový malířský nátěr, již z výroby obarvený a připravený k okamžitému použití. Stejně jako u ostatních výrobků Balakryl, také u této novinky je receptura ekologicky nezávadná.

Pro podezření z korupce zatkla včera polská civilní kontrarozvědka ABW sedm lidí v souvislosti s udělováním koncesí na průzkum ložisek břidličného plynu. Podle agentury PAP jsou mezi zadrženými tři úředníci ministerstva životního prostředí. Americký Úřad pro energetické informace (EIA) loni zveřejnil studii, podle níž jsou těžitelné zásoby břidlicového plynu v Polsku největší v Evropě. EIA je odhadl na 5,3 bilionu metrů krychlových.

MČ Praha 18 dočasně pozastavuje přistavování velkoobjemových kontejnerů z důvodu zrušení zadávacího řízení na veřejnou zakázku. Běžný svoz komunálního, směsného i tříděného odpadu a všech sběrných dvorů je nadále zajištěn bez omezení. Mobilní svoz nebezpečných složek komunálního odpadu je prozatím zajištěn do 31. března 2012.

Ministerstvo životního prostředí navýší rozpočet programu Zelená úsporám o 1,2 miliardy korun. Lidé mohou tento projekt využít k zateplení domů či pořízení ekologického topení. Letos bude žadatelům k dispozici celkem 8,6 miliardy korun.

REAKCE HNUTI DUHA NA "DOHODU" O ZAKONE O NP SUMAVA
Reditel Hnuti DUHA Petr Machalek rika:
"Vysledek neni dohoda o narodnim parku na Sumave, nybrz ultimatum ze strany ministerstva. Vyslednych cirka 22 procent, ktera maji byt ponechany prirode, je hluboko pod doporucenim expertu ze Svetoveho svazu na ochranu prirody IUCN, kteri radili 30 az 40 procent. Pokud tento zakon projde, na Sumave se vitezem stanou developeri a drevarske firmy na ukor turistu a ochrany prirody."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů