Pátek, 29. března 2024

Výtvarná soutěž pro děti z Moravskoslezského kraje

Výtvarná soutěž pro děti z Moravskoslezského kraje

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa vyhlásil výtvarnou soutěž pro žáčky prvních a druhých tříd oslovených základních škol v Moravskoslezském kraji. "Tématem této výtvarné soutěže, s příhodným názvem "ZDRAVÝ KOMÍN", je s pomocí dětských očí a dětské fantazie přenést na papír pohled na problematiku znečištěného ovzduší v uvedeném kraji", říká ministr Chalupa.

Tato výtvarná soutěž se stává součástí informační kampaně Ministerstva životního prostředí na zlepšní ovzduší v Moravskoslezském kraji. Cílem této kampaně je upozornit na jeden z velkých zdrojů znečištění ovzduší, kterým jsou lokální topeniště. Současně však má přiblížit veřejnosti i soubor opatření, které ministerstvo již v minulosti podniklo a nadále podniká za účelem snížení negativních dopadů hlavních přispěvovatelů emisních látek do ovzduší. Těmi jsou právě lokální topeniště, dále pak doprava a průmyslové podniky.

Vyhodnocení soutěže a vyhlášení nejpoutavějších výkresů na dané téma proběhne při příležitosti oficiálního zahájení informační kampaně na zlepšení ovzduší v Moravskoslezském kraji. Při vyhlášení vítězů této výtvarné soutěže pan ministr Chalupa osobně ocení malé tvůrce nejzajímavějších kreseb.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit odboru marketingu a komunikace Ministerstva životního prostředí do 20. ledna 2012 na těchto kontaktních emailech: zdenek.langr@mzp.cz a martina.slozilova@mzp.cz.


Mgr. Marta Machková
tiskové oddělení
Odbor tiskový

Ministerstvo životního prostředí

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů