Pátek, 19. dubna 2024

Výrobky moravské firmy LASKI pro zpracování biomasy

Výrobky moravské firmy LASKI pro zpracování biomasy

Firma Laski, s.r.o. vznikla v roce 1992 jako obchodní organizace zabývající se prodejem náhradních dílů na zemědělské stroje. Vznikla v malých prostorách bývalé zemědělské usedlosti ve Smržicích u Prostějova. Brzy se však firma rozrostla a zrekonstruovala bývalé prostory na kanceláře a dílny.

Rok 1993 byl pro firmu velmi významný. V tomto roce získala od americké firmy KOHLER oficiální zastoupení na prodej spalovacích motorů KOHLER na území České republiky, Slovenska a Polska. Největší úspěchy s těmito motory měla firma Laski v letech 1993 a 1994. Český reprezentant Tomáš Suchánek získal v roce 1993 1. Místo na mistrovství Evropy v ultralehkém létání. ,o rok později titul mistra světa. Motor pro vítězné letadlo opět připravila firma Laski a zároveň tento letoun pomohla upravit a vyladit.

Firma Laski se dále věnovala rozvoji svých výrobků, kterých je v současné době více než 30 ve více než 66 modifikacích. Mezi stěžejní stroje patří bezesporu fréza na pařezy, nyní vyráběna ve 23- modifikacích,štěpkovače,drážkovače, zametací kartáče, vysavače listí, vibrační desky, rozmetadla, travní sekačky apod. Tyto stroje vyvážíme do více jak 22-ti zemí Evropy, Ruska, Indie a Austrálie.

V roce 1994 získala fréza na pařezy ocenění od ekologického svazu Českých ochránců přírody za šetrný stroj k životnímu prostředí, v soutěži Hanácká žížala.

V roce 1998 přišel největší úspěch a to ocenění nejlepší výrobek GRAND PRIX pro frézu na pařezy F450/18 AE na výstavě TECHAGRO v Brně, později SIMA v Paříži.

V roce 2001 byla poprvé vyrobena hydraulická fréza F500/hydro s motorem Kohler. V tomto roce 2002 tato fréza vyhrála I. Místo v kategorii lesnických strojů v soutěži soutěže GRANDPRIX TECHAGRO 2002.

Firma Laski prošla v 18ti letech velkými změnami. Začínala jako malá firma s 5-ti pracovníky v jedné kanceláři a malé dílně. Během těchto let vybudovala a stále buduje nové dílny a kanceláře. Nyní zaměstnává 43 zaměstnanců. V roce 2000 firma Laski zakoupila velký objekt bývalé firmy Agrostroj, kde se do II. Světové války vyráběly nákladní a osobní automobily, především úspěšné závodní auta. Tento objekt využila ke komerčním účelům.

Trvalá inovace výrobního sortimentu firmy Laski s.r.o byla korunována nejnovějším a nejdůležitějším oceněním v historii firmy a to zlatou medailí Grand Prix Silva Regina 2008 za ucelenou řadu drtičů a štěpkovačů KDO a LS na mezinárodním veletrhu Techagro a Silva Regina 2008.

Každoročně v měsíci květen pořádá firma Laski Den otevřených dveří, kde se může široká veřejnost i profesionální zákazníci seznámit s novými stroji, které naše firma společně s dalšími výrobci předvádí ve svém areálu.

Dnes firma Laski exportuje 90 procent své produkce do zahraničí, což se daří jen několika málo firmám v České republice. Výrobní program fy LASKI s.r.o. zaměřený na zpracování biomasy najdete na:http://www.laski.cz/cze/profil.html

ZDROJ: www.laski.cz, kráceno, upraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů